Gå til sidens hovedinnhold

Avslutter Ås Mart'n med gudstjeneste

Artikkelen er over 3 år gammel

Mart'n består av litt av hvert. Søndag avsluttes det med en frisk og annerledes gudstjeneste.

ÅS: Egentlig er den ikke spesielt annerledes, men først og fremst fordi det vanlige kirkerommet er byttet ut med et litt større.

– Dette er andre året. Det var nytt i fjor, sier kantor Jostein Grolid i Ås.

Han tar med tangentene til Mart'n-plassen også i år.

– Du hadde trykket opp 200 programmer. Det holdt ikke i det hele tatt, sier prost Hege Fagermoen i Søndre Follo med et smil.

- Jeg tror vi traff mange som ikke pleier å gå i kirken ellers, sier Grolid.

Dobbelt så mange

Mange generasjoner var samlet på Mart'n-gudstjenesten. I tillegg kom en del av kjernen av de faste kirkegjengerne.

- En vanlig søndagsgudstjeneste i Ås ligger på rundt 100 fremmøtte. Når det så kom over 200, tenker jeg at vi trakk en del som ikke går inn i kirkehuset, men som synes det er greit at kirken kommer til markedsplassen. Mart'n-gudstjenesten skiller seg ikke så mye ut fra en vanlig gudstjeneste, mest fordi den er ute, sier Hege Fagermoen.

De medvirkende er blant andre Ås barne- og ungdomskantori, Anne Christine Pittet Grolid på fløyte, kantor Jostein Grolid, prost Hege Fagermoen og Grønt utvalg i Ås menighet.

Variert program

Fra fredag til søndag arrangeres Ås Mart'n i Ås. Fra kl. 19.00 og frem til 01.00 blir et konsertprogram med artister som Emelie Hollow, Jarle Bernhoft, Kaja Gunnufsen og Orango. På dagtid kan du få med deg markedsplass, speidertivoli og aktiviteter for hele familien.

Det blir arrangement for seniorer fra kl. 12:00 fredag hvor Anne Winge kåserer og leser fra debutboken sin. Det blir også servert kaffe og kake. Fra kl. 14:00 er det seniorkino med filmen Jeg, Daniel Blake.

Det holdes et rusfritt ungdomstilbud med grilling, punkrock og metal. Arrangementet er gratis og har fri alder, og artistene Nødutgang for Mark, Serenity Trace, Dømt, Liverum og Frükt skal spille. Mart'n foregår på forskjellige steder i Ås.

Kommentarer til denne saken