Henter ditt farlige avfall helt gratis

VÆR SÅ GOD: Svein Grønli leverte malerspann til Rune Vanebo hos MOVAR da ordningen var ny i 2015.

VÆR SÅ GOD: Svein Grønli leverte malerspann til Rune Vanebo hos MOVAR da ordningen var ny i 2015. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

VESTBY: Svein Grønli fikk ryddet litt hjemme og kvittet seg med en del malespann da miljøbilen til MOVAR kom til Vestby.

Grønli tror Vestby-befolkningen vil benytte seg godt av denne muligheten som i første omgang skal være over en prøveperiode på to år. Det skriver Vestby Avis.

– Jeg synes det er fint at vi kan komme hit og så levere sånne ting, sier han og har tre malespann i begge hendene.

– Jeg er godt fornøyd med miljøstasjonen vi har i Vestby, men jeg hadde ønsket at den var åpen flere dager. Nå er den bare åpen et par timer onsdag og torsdag. For mange av oss passer ikke alltid tidspunktet og da må vi kjøre til Moss. Det slipper vi nå, sier han.

MOVAR håper også at kundene skal finne gratistilbudet interessant og at det på sikt skal gjøre at Ola nordmann blir flinkere når det gjelder å levere inn farlig avfall.

– Vi hører ofte at noen lagrer slikt avfall ute i naturen, kaster det i restavfall eller slår det i toalettet. Ingen av disse tre metodene er bra, sier administrerende direktør Johnny Sundby.

Han og driftsingeniør Rita Snobl forteller at undersøkelser viser at det er mange tonn med farlig avfall som sorteres feil i løpet av ett år.

– Vi har gjort noen tester ut ifra det restavfallet vi har fått inn. Det viser seg at vi i snitt kan regne med at vi får seks kilo med farlig avfall i hvert lass vi får inn. Vi får inn 3500 lass med avfall og det vil i så fall si at vi får inn 22 tonn med farlig avfall i bare restavfall, sier MOVARs driftsingeniør og sier at miljøbilen kommer til Vestby 13 ganger i løpet av september, oktober og november og at de mer enn gjerne slår av en prat og gir folk et lite kurs når det gjelder sortering av (farlig) avfall.

Ordfører John Ødbehr passet også på å kvitte seg med noe.

– Jeg vet ikke hva det er i denne flasken, men jeg tror kanskje det er rengjøringsmiddel. Dette er et tilbud som kommer befolkningen til Vestby til gode og som gjør at vi får økt bevisstgjøring når det gjelder farlig avfall og mulighetene vi har.

PS! Miljøbilen til MOVAR går for øvrig på biogass. Det betyr drivstoff som er produsert av avfall. MOVAR har samme tilbud for kommunene Rygge, Råde, Våler og Moss.

Artikkeltags