Avlivet aggressiv elg i Oppegård

Foto:

Den siste tiden har en agressiv elg skremt turgåere og andre rundt Grønliåsen, men samtidig også vært et eksklusivt og eksotisk innslag i Oppegård-hverdagen. Nå er det imidlertid slutt.

DEL

OPPEGÅRD: Nå er den aggressive elgkua i Grønliåsen avlivet. Elgkua opptrådde unormalt folkevant fordi mennesker har gått for nær. Dette er et vilt og farlig dyr og bør behandles med stor respekt, melder Oppegård kommune i en pressemelding.

Kommunens representanter har i lengre tid prøvd å jage elgene ut i skogen. Dyrene har dessverre kommet tilbake flere ganger. Derfor måtte de skadefelle den aggressive elgkua.

Ber folk la dyrene være

Derfor forklarer kommunen at det er veldig viktig at folk tar hensyn til forbudet mot å fore dyrene eller legge ut saltstein til de to kalvene som er igjen. Hvis folk fortsetter med å gå for nær, kan det bli nødvendig å avlive også disse to.

Går du på tur i skogen, følg godt med! Ikke bruk ørepropper eller se ned i mobiltelefonen. Bruk øyne og ører hele tiden. Hold god avstand, minst 50 meter, hvis du møter på en av elgkalvene. Gå gjerne bak et tre eller trekk deg rolig tilbake, er rådene fra kommunen.

Artikkeltags