SKI/OSLO: Kommunikasjonssjef Guri Vagle bekrefter til ØB at både Kongen og Kronprinsen setter seg på toget i Oslo for å kjøre igjennom den splitter nye Blixtunnelen fra Oslo til Ski. Også kalt Follobanen.

– Arrangementet med Kongen og Kronprinsen starter i Oslo hvor de setter seg på toget til Ski, bekrefter Vagle.

Hun forteller videre at det er Bane Nor som står for selve arrangementet, og at programmet vil bli annonsert så fort det er klart.

Sist Kongen var i Ski i var i 2008 da han overvar åpningen av Finstadtunet. Han tok også turen innom Ski Alliansehall. Se bilder fra det besøket her.

Ikke først

Kongen og Kronprinsen blir ikke de første til å kjøre igjennom Blixtunnelen. Første tog går fra Ski klokken 07.24 søndag 11. desember, og ankommer ifølge Vy spor 1 på Oslo S 12 minutter senere.

Det er Bane Nor som skal stå for arrangementet og åpningen ved Ski stasjon mandag 12. desember. Programmet er ennå ikke helt klart.

Follobanen ble tatt inn i statsbudsjettet i 2009. Anleggsarbeidet startet i 2010, og nå står Follobanen klar til bruk.

Det nye dobbeltsporet vil mer enn halvere reisetiden mellom Ski og Oslo, og turen vil nå ta 12 minutter. På grunn av sprengt kapasitet gjennom Oslotunnelen vil togene stoppe på Oslo S. Skal man videre vestover må man bytte tog i Oslo.

Her kan du lese alt om Follobanen

LES OGSÅ: Det ØB fikk se, er noe passasjerene på Follobanen forhåpentligvis aldri får se