Ber innvandrere bruke stemmeretten

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

SV er det partiet som har flest toppkandidater med minoritetsbakgrunn. De mener at det er viktig at alle grupper er representert i styre og stell for at lokaldemokratiet skal fungere.

DEL

SKI:Akershus SV avholdt søndag stand utenfor Ski Rådhus hvor flere lokale
- Rundt 10 prosent av Norges innbyggere har minoritetsbakgrunn, og vi i SV synes det er viktig at disse får være med i valget med samme forutsetninger som andre. Derfor har vi trykket opp informasjon på mange forskjellige språk. Både SVs program samt generell informasjon om det å stemme og hvorfor det er viktig å bruke stemmeretten, sier Bård Hogstad, som er toppkandidat for Ski SV.
Med på søndagens stand var SVs nestleder Bård Vegard Solhjell samt en rekke lokale kandidater med minoritetsbakgrunn. Ved de siste valgene har deltagelsen blant de med minoritetsbakgrunn vært lavere enn før øvrige innbyggere. Ved siste kommunevalg lå det rundt 50 prosent.
- Det er veldig viktig at folk med minoritetsbakgrunn bruker sin stemmerett, og jeg vil også oppfordre dem til å sette et ekstra kryss på kandidater med minoritetsbakgrunn. Det er viktig at sammensetning av styrene organer avspeiler folket. Hvis ikke alle grupper er representert så er det ikke lokaldemokrati. Derfor er det veldig viktig at folk med minoritetsbakgrunn bruker stemmeretten sin, i motsatt fall risikerer de å få et kaldere samfunn. Det er særs viktig at man får like muligheter for ulike mennesker, sier Saroj Pal fra Ås SV. Hun sier at erfaringer fra blant annet Ås viser at en kan få frem avgjørelser som er bra for alle.
- Man må begynne å se på hvilke ressurser innvandrerne egentlig er for Norge, og ikke bare seg på oss som et problem. Viktig at vi alle er et lag, og innvandrerne utgjør store fordeler for Norge, sier Mohammed Lazreg, fra Oppegård SV.
Helsevesenet nevnes som en del av Norge som hadde falt sammen uten arbeidskraft fra innvandrere.

Artikkeltags