Gå til sidens hovedinnhold

Bittert møte i retten

Artikkelen er over 13 år gammel

Det bitre rettsoppgjøret mellom Terje Olaussen fra Drøbak og ledelsen i Landsforeningen for trafikkskadde (LTN) startet i Oslo tingrett i dag.

OSLO:Ledelsen i LTN er saksøkt, og stiller i retten med landsleder Henning Bjurstrøm. Før rettssaken har ingen av dem villet kommentere verken eksklusjonen eller uenigheten partene imellom.

Ekskludert.

Terje Olaussen ble ekskludert fra Landsforeningen for trafikkskadde i mars 2005.
Olaussen og LTN Follo lokallag, der Olaussen var nestleder, er sammen om å gå rettens vei for å få kjent vedtaket ugyldig. LTN Follo vil ha sin nestleder tilbake.
Drøbak-mannen var i sin tid med på å stifte Landsforeningen, og han var æresmedlem og nestleder i LTN Follo lokallag da han ble kastet ut av Landsforeningen.
Landsforeningen for trafikkskadde mottar millionbeløp i offentlig støtte, og har hatt betydelige inntekter fra spill og lotteri. Olaussen ledet foreningens kontrollkomité da det ble ampert mellom ham og LTN-ledelsen. Da kontrollkomiteen skulle kontrollere pengestrømmen i foreningen, ble de nektet innsyn.
LTN sentralt beskylder Olaussen for å ha kommet med usaklige påstander om ledelsen og landstyrets virksomhet, og for å ha opptrådt illojalt og i strid med landsforeningens interesser.
Det er satt av fire dager til saken i Oslo tingrett.