Gå til sidens hovedinnhold

Kassen tømt i LTN Follo

Artikkelen er over 13 år gammel

Follo LTN måtte tømme kassen og låne penger for å finansiere søksmålet lokallaget og tidligere nestleder Terje Olaussen reiste mot Landsforeningen for trafikkskadde (LTN).

FOLLO:LTN Follo er i økonomisk krise. Tirsdag kveld møtes styret i LTN Follo på Kolbotn for å stake ut veien videre etter at Oslo tingrett sist fredag slo fast at eksklusjonen av Landsforeningen for trafikkskaddes grunnlegger Terje Olaussen fra Drøbak, er gyldig.

Lokallaget betalte.

LTN Follo gikk til sak sammen med Olaussen for å få ham renvasket. Olaussen var nestleder i Follo-lokallaget da ha falt i unåde sentralt.
Styret vedtok å betale Olaussens saksomkostninger, i tillegg til egne. Olaussen er en svært skattet person innad i lokallaget.
Totalt har LTN Follo brukt i overkant av 140.000 kroner av lokallagets midler på rettssaken, bekrefter styreleder Steinar Elvis Lyshaug.
–Var det bare greit å bruke såpass mye av lokallagets kasse på å få renvasket den ekskluderte nestlederen?
–Noen reagerte på at styret gikk inn for å hjelpe Olaussen økonomisk, men de fleste har forståelse for at vi valgte å støtte ham. Olaussen ble ekskludert uten grunnlag. For oss ble det en viktig prinsippsak å støtte mannen som grunnla Landsforeningen, sier Lyshaug.

Settes under administrasjon?

Rettssaken har kostet LTN Follo dyrt. To av styremedlemmene, Sigurd Unneberg og Anne Kristin Braaten har lånt laget henholdsvis 15.000 og 10.000 kroner. Laget har også måttet ta opp smålån hos andre lokallag for å betale advokathonorar og omkostninger i forbindelse med rettssaken, bekrefter Lyshaug.
–Hvilke økonomiske følger får dette for LTN Follo?
–Vi er nødt til å lete etter andre inntektskilder, sier Steinar Lyshaug. Lokallaget kommer til å søke om å få overskudd av bingoinntekter.
For et par år siden ble LTN Follo satt under administrasjon da det var intern uenighet i styret. Nå står lokallaget nærmest på økonomisk bar bakke. Steinar Lyshaug ser ikke bort fra at ledelsen i Landsforeningen vil sette Follo-laget under administrasjon igjen.
–Hvordan er den økonomiske situasjonen i LTN Follo akkurat nå?
–Ikke så bra. Vi har et begrenset beløp i driftsmidler.

Maktkamp.

Rabalderet og maktkampen i Landsforeningen for trafikkskadde har fått mye medieomtale. Men rettssaken for Oslo tingrett har ifølge styreleder Lyshaug og nestleder Sigurd Unneberg ikke slått negativt ut medlemsmessig.
–LTN Follo har 140 medlemmer, og tallet har vært stabilt de siste årene. Kun ett medlem har meldt seg ut på grunn av tvisten med LTN sentralt. Siste halvår har vi fått med seks-syv nye med i LTN Follo.
Sigurd Unneberg forteller at han møter mye sympati blant folk om dagen 81-åringen har vært LTN-medlem i 18 år, og har samlet inn store beløp til foreningens arbeid. I 2003 ble han æresmedlem.
Men LTNs behandling av grunnlegger Terje Olaussen har fått begeret til å flyte over for Unneberg.
–Jeg kommer til å levere tilbake nålen jeg fikk som æresmedlem, sier han til ØB.
–Vil det komme noe ønske om ekstraordinært årsmøte i Follo for å få valgt nytt styre?
–Da må 30 prosent av medlemmene kreve det, og vi tror ikke det er stemning for å gå til et slikt skritt, sier Lyshaug og Unneberg.