Gå til sidens hovedinnhold

Leverte tilbake æresbevisning i rettssalen

Artikkelen er over 13 år gammel

På bildet klasker tidligere landsstyremedlem Ragnhild Trosterud merket hun fikk da hun ble utnevnt til æresmedlem i Landsforeningen for trafikkskadde i bordet foran en forbauset landstyreleder Henning Bjurstrøm.

OSLO:Dette skjedde på andre dag av rettssaken mellom Terje Olaussen fra Drøbak som ble ekskludert fra Landsforeningen for trafikkskadde (LTN) for to år siden.
Ragnhild Trosterud var siste vitne i rettsmøtet onsdag. Da hun sterkt beveget gikk ut av vitneboksen, strenet hun rett bort til Bjurstrøm, som fikk merket i retur.

Snakking.

Trosterud satt i landsstyret fra 1999-2005, og kunne fortelle retten om uortodokse arbeidsmetoder. Styresaker ble diskutert på frokostrommet, mange spørsmål ble avgjort i forkant av møter.
–Det var for mye snakking, sa Trosterud.
Om landsstyrets forhold til Olaussen var hun krystallklar:
–Landsstyret ville ikke ha ham i kontrollkomiteen.
Trosterud sa også at det var bevisst taktikk fra landsstyret å utebli da Olaussen varslet at kontrollkomiteen innkalte til møte i LTNs sekretariat.
–Alle forsvant, og det var planlagt.
Selv var hun forhindret å møte av helsemessige årsaker.

–Konstruerte brev.

I retten tirsdag fortalte LTNs prosessfullmektig om flere brev der lokal- og fylkeslag krevde Terje Olaussen ekskludert.
–Disse brevene hadde blitt konstruert av noen som satt høyt oppe i ledelsen, sa Trosterud, som la til at hun var den eneste i landsstyret som var imot eksklusjon.
Da landsstyret diskuterte eksklusjon, leverte landslederen ut et diskusjonsnotat med momenter.
–Jeg hadde også et utkast, men måtte levere det inn, slik at det ikke kom ut blant folk, fortalte Trosterud.

Også ekskludert.

Edel Reberg fra Langhus , tidligere styremedlem i LTN Follo, ble ekskludert fra LTN allerede i 2003. Det skjedde etter at hun skrev et brev til landsstyret og rettet meget sterk kritikk mot LTN.
I går fortalte hun retten hvordan brevet hun skrev til landsstyremedlemmene med sterk kritikk, og som skulle behandles av landsstyret alene, også var kjent for generalsekretæren.
Kirsi Bastø, tidligere fylkesleder i Buskerud og utmeldt av LTN, sa at hun var blitt møtt med sterk arroganse av sekretariatet i LTN. Hun refererte også et møte i Buskerud der generalsekretæren uhindret fikk lov til å rope sine kommentarer fra salen, med Bjurstrøm som møteleder.
–Til slutt trakk jeg meg som medlem. LTN utviklet seg til en organisasjon hvor det ikke var rom for debatt. De som stilte spørsmål, ble en etter én stemplet.