–Ingen vei utenom

FØRST NEI: Henning Bjurstrøm sa først nei, men innså til slutt at det var ingen vei utenom: Terje Olaussen måtte kastet. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

FØRST NEI: Henning Bjurstrøm sa først nei, men innså til slutt at det var ingen vei utenom: Terje Olaussen måtte kastet. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Artikkelen er over 12 år gammel

–Landsstyret ønsket ikke eksklusjon. Men det var ingen vei utenom, sa landsstyreleder Henning Bjurstrøm i retten i går. Selv hadde han avvist å kaste Olaussen da det først ble foreslått på ekstraordinært landsmøte.

DEL

OSLO:I retten i går fortalte Bjurstrøm om en strøm av henvendelser om at Olaussen var i ferd med å rive organisasjonen i stykker.

Eksklusjonen.

–Vi måtte ta affære, for å få ro i organisasjonen, sa Bjurstrøm. Det som på mange måter ble tungen på vektskålen, var et referat som Olaussen sendte etter sitt møte med landsstyret. Et referat hvor Olaussen ikke la fingrene imellom noe.
–Hadde Olaussen forholdt seg rolig etter møtet, tror jeg ikke eksklusjonen hadde skjedd.
Advokat Thorsteinn Skansbo stilte flere spørsmål om hvorfor Olaussen ikke fikk utdypet grunnlaget for eksklusjon før han møtet landsstyret.
–Det kan jeg ikke svare på. Vi mente vel at møtet ville være fylllestgjørende, sa Bjurstrøm.
Han måtte også forklare seg om diskusjonsnotatet han la frem for landsstyret. Det er blitt opplest i retten, og inneholdt ingen positiv omtale av lederen av kontrollnemnda.
–Var noe i notatet som er i Olaussens favør?
–Nei, svarte Bjurstrøm.

Artikkeltags