Gå til sidens hovedinnhold

–Kjøpte opp stemmer på forhånd

Artikkelen er over 13 år gammel

Tillitsvalgte nordpå ble kjøpt opp for å stemme ut Olaussen, slik landsstyret i LTN ønsket. Det påsto leder Geir Hjelde i Steinkjer og Namsos lokallag av LTN da han vitnet i Oslo tingrett torsdag.

OSLO:Hjelde var ikke selv til stede, men forklarte seg over telefon for retten.
Hjelde var mannen som talte Roma midt imot da han foreslo å gi ny tillit til Olaussen da det var kalt inn til ekstraordinært landsmøte.
–Det ble sagt at jeg gjorde meg skyldig i en brøler, sa Hjelde, som sa han har stor tillit til Olaussen.

Påstand mot påstand.

Hjelde mener generalsekretær Marit Andresen reiste rundt og ga lokallagene penger for å få dem til å stemme slik LTN-ledelsen ønsket.
–For meg virket det som om en del stemmer var kjøpt opp på forhånd på dette møtet, sa Hjelde, og forklarte at han fikk nyss om dette etter at generalsekretær Marit Andresen hadde vært på besøk nordpå.
Hjelde kunne fortelle at han hadde fått høre at Andresen hadde vært ekstra rundhåndet da hun var på møtebesøk nordpå.
–Det var jo et pussig sammentreff av tid, rett før ekstraordinært landsmøte! Vi andre fikk jo ikke noe ekstra penger da.
–Men ble ikke penger til disse lokallagene nettopp overført i henhold til hva lokallag skal ha? ville LTNs prosessfullmektig vite.
–Nei, for vi andre fikk ikke penger da, fastholdt Hjelde.
Marit Andresen avviste blankt alle påstander.
–Jeg var muligens på regionkonferanse i Bodø, men ikke rett i forkant av ekstraordinært landsmøte. Og jeg har absolutt ikke vært på noen turné for å kjøpe opp stemmer!