Gå til sidens hovedinnhold

–Som å være i avhør

Artikkelen er over 13 år gammel

Generalsekretær Marit Andresen la ikke fingrene imellom i retten torsdag: Møter med kontrollkomitéleder Terje Olaussen fortonte seg som de rene avhør.

OSLO:I går var turen kommet til LTN-sekretariatets leder, som flere vitner har karakterisert som svært arrogant og maktglad. Hennes timelange vitneforklaring skjerpet inntrykket om at det indre liv i LTN-organisasjonen ikke akkurat har vært noen søndagsskole.

Kontrollkomiteen.

Andresen fortalte retten om samarbeidet med kontrollkomiteen, som Olaussen ledet.
–De møtte aldri fulltallig opp, og møtene var vanskelige, for vi følte det som vi var i avhør. Kontrollkomiteen prøvde hele tiden å finne noe galt.
Hun forklarte retten at sekretariatet prøvde så godt de kunne å finne frem det komiteen ville ha, og at jobben var slitsom.
Andresen var ikke på kontoret den dagen kontrollkomiteen hadde bedt om et møte med landsstyret i LTNs sekretariat, 1. oktober 2004.
–Men jeg fikk telefon fra juridisk konsulent. Hun fortalte at Olaussen hadde forlangt å se saksmappene med medlemmene våre. Han sa han skulle ha innsyn i alt. Hun følte seg truet, ja, vi var opprørt, sa Andresen.

Investerer.

Terje Olaussen har fortalt retten om omstendighetene rundt et møte kontrollkomiteen holdt på Hotel Opera, som LTN bruker. Olaussen sendte mail til sekretariatet og ba dem reservere.
Regningen for overnatting og møterom lød på 10.000 kroner. De to andre nedlemmene i kontrollkomiteen kom langveis reisende.
–Jeg var overrasket over at Olaussen som bor i Drøbak også måtte bo der, og at de bestilte møterom når LTN har eget møterom, sa Andresen, som bekreftet at også LTN bruker hoteller jevnlig.
–Hvordan kunne du være overrasket når dere fikk mail om å ordne reservasjon? undrer Olaussens advokat, og la lakonisk til:
–Jeg skjønner at du stusser over regningen på møterom, den var tross alt på 750 kroner.
I retten i går redegjorde Andresen for LTNs økonomi. Investeringer de siste årene har gitt svært god avkastning, og drømmen fremover er å drive foreningen med overskudd av lønnsomme eiendomsinvesteringer.
–I dag er vi gode for 60 millioner pluss, opplyste generalsekretæren.