Gå til sidens hovedinnhold

Startet med rekord

Artikkelen er over 13 år gammel

Christina Vukicevic overbeviste stort under UM i Drammenshallen i helgen. I eldste jenteklasse klinte hun til med 8,14 på 60 meter hekk. Dette er ny norsk U23-rekord for Drøbaksjenta som løper for Ski IL Friidrett.

DRAMMEN: – I dag bestemte jeg meg for at jeg bare skulle slippe meg løs og kline til. Dette var godt, dette gir selvtillit for resten av sesongen, sa hun etter å ha vunnet 60 meter hekk i eldste jenteklasse (20-22 år) på 8.14, i vinterens aller første hekkeløp. Tiden er ny personlig rekord, ny banerekord og ny norsk U23-rekord. Og tiden er bare åtte små hundredeler bak Monica Grefstads norske seniorrekord.
Nærmest Ski-løperen kom Christine Skodvin, Kolbotn-jenta som nå representerer Sportsklubben Vidar i Oslo, og som har vært mer rammet av skader enn de aller fleste.
– Tiden 8.63 er jeg ikke fornøyd med. Jeg har løpt på 8.56, og er i betydelig bedre fysisk form nå enn jeg var da. Jeg tror jeg stresser litt for mye og har så lyst til å løpe fort. Med flere løp utover vinteren, tror jeg tidene kommer, sier Skodvin, som ved siden av friidretten studerer statsvitenskap på heltid.

Blokken flyttet seg.

Christina var så suveren i ungdomsmesterskapet at kampen om seieren nesten ikke var spennende. Men følgende lille hendelse viser at ting kan skje: - Jeg merket at blokken flyttet seg litt i det jeg sparket ifra. Oops, tenkte jeg, og så bare løp jeg videre. Resten av løpet husker jeg egentlig ingenting av, men det må ha vært bra, smilte Christina. Som var aller mest glad over å være frisk igjen, etter å ha slitt med krampe og antydning til strekk på baksiden av låret.
– De siste ukene har jeg vært Geir Stølsviks nålepute, forklarer hun. Og sikter til Olympiatoppens akupunktør som regelmessig har stukket henne i låret med 6-7 nåler med strøm.
– Det har gjort underverker, sier en glad gullvinner. Som gjentok bedriften på 60 meter. Med 7.56 satte hun en solid personlig rekord og slo samtlige spesialsprintere.
– Fysisk er jeg i vanvittig god form. Jeg er sterkere, spenstige og raskere enn i fjor, forteller Christina Vukicevic.
Det samme forteller tidene.