Var 17 minutter fra Eliteserien

Jens Martin Støten var den treneren som var nærmest opprykk til toppserien av trenerne i DFI. Her sammen med «DFIs far», Jon-Erik Sand.

Jens Martin Støten var den treneren som var nærmest opprykk til toppserien av trenerne i DFI. Her sammen med «DFIs far», Jon-Erik Sand.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

DFI brukte hele 35 år på å spille seg opp fra 5. divisjon. På veien til fotballhimmelen, var klubben 17 minutter fra toppen. Da starten en lang nedtur.

DEL

DRØBAK: Det er nå klart at DFI må ta det tunge steget ned i 3. divisjon etter endt sesong. En slik nedtur er slett ikke fremmed for «Badeby-gutta», selv om det aller meste handler om ferden opp mot toppen av Norsk fotball – en himmelferd som ble stoppet 17 minutter før full tid på Briskeby på Hamar.

Bare nesten

Historien rundt DFI kan vel også, sammen med alle opp- og nedturene, oppsummeres som «bare nesten-klubben». Etter at Thomas og Anders Michelsen hadde sørget for at DFI vant 2–0 over Strømmen i første kvalifiseringskamp til eliteserien i 1992, og Jan Geir Nomerstad utlignet til 1–1 på Briskeby mot HamKam, var DFI i eliteserien. I alle fall til hjemmelaget scoret seiersmålet 17 minutter før full tid, og snøt Jens Martin Støtens gutter for den gleden.
Seks år tidligere var også DFI i kvalik til eliteserien. Den gang tapte klubbens «gyldne årgang», med spillere som blant annet Ståle Slettebø, Knut Røssevold, Bent Skammelsrud, Andre Nieuwlaat, Stein Amundsen og Kent Bergersen, både for Vidar og Tromsø.

Endelig

Etter flere sesonger, hvor DFI snublet på oppløpet, lyktes klubben å rykke opp fra 5. divisjon i 1993 – etter 35 sesonger i samme divisjon. Da gikk det også til gjengjeld raskt. Året etter spaserte klubben gjennom 4. divisjon, og gjentok bragden i 3. divisjon i 1985 med Per Anders Sjøvold som trener.
Den gang var 1. divisjon toppen av Norsk fotball. I 2. divisjon (det nest høyeste nivå) ble det spilt i to avdelinger.
DFI endte i første forsøk på 2. plass i sin avdeling, etter Moss som rykket direkte opp. For DFI ble kvalifiseringskampene mot Vidar og Tromsø to nedturer.
Etter et kort besøk i 3. divisjon i 1990, kom oppturen som nesten gikk helt til topps. Men Jens Martin Støtens gutter ble stoppet på Briskeby.

Lang nedtur

Optimismen var stor i DFI på den tiden, og med svensken Olle Nordin som trener «skulle» laget til 1. divisjon. To 3.-plasser og to 4.-plasser forteller litt om hvor solid DFI var på den tiden.
I 1997 trente imidlertid Mike Speight laget ned i 2. divisjon. (Da var det en avd. i 1. div.) Tre år senere var DFI «nesten» tilbake dit eventyret startet.
Kent Bergersen tok riktignok DFI opp i 2. divisjon igjen i 2003. Siden den gang har optimismen rådet i klubben, inntil årets sesong med mange problemer og ytterligere en reise tilbake til 3. divisjon.

Artikkeltags