Gå til sidens hovedinnhold

Julie elsker sjokoladekake og gulrotkake, nå er hun med i Kakekrigen

Artikkelen er over 4 år gammel

Julie Delia Lie Steinfjell fra Oppegård prøver bakeferdighetene sine på TV mandag kveld.

OPPEGÅRD: Da er hun en av deltakerne i Kakekrigen på FEM. 13. februar kl. 20.30 starter syvende uke av Kakekrigen, og med Julie fra Oppegård en av deltakerne.

– Når du er vant til å jobbe så mye som jeg er, ble det mye tid til overs når jeg plutselig skulle være hjemme med en liten baby i permisjonstiden. Delia er en veldig snill baby som sover om natten og er med over alt. Det gjorde at alt lå til rette for å krysse av flere ting på bucketlisten, som jeg ikke hadde mulighet til før. «Delta i et realityshow» Check! forteller Julie Delia Lie Steinfjell.

Steinhard konkurranse

– Har du vært ivrig hobbybaker lenge?

– Jeg har bakt svært lite egentlig, men for min del skal det ikke mye til for at jeg hiver meg med på ting. Når jeg første dagen satt og snakket med de andre deltakerne og de fortalte at de hadde bakt kaker med fondant 400 ganger og tok imot bestillinger, skjønte jeg at mine skarve sjokoladekaker og bollebakster plasserte meg i en underdogposisjon. Det er forsåvidt en posisjon jeg trives godt i, sier Julie.

Godt forberedt

Hun var godt forberedt før innspillingen.

– Rett før jeg skulle på innspilling selv, så jeg ikke på annet. Jeg har et utpreget konkurranseinstinkt, og skjønte at hvis jeg i det hele tatt skulle ha sjanse til å vinne, måtte jeg øve. Flere som følger meg på Instagram lurte fælt på hvorfor jeg plutselig la ut så mange kakebilder, sier hun.

Baker til første date

I første runde skal deltakerne bake noe til en første date.

– Når man er med på sånne konkurranser er det viktig å følge oppgavene, noe jeg smertelig får oppleve tidlig..., sier Julie lurt.

Hun har to klassikere som egne favoritter.

– Sjokoladekake er min favoritt fra da jeg var liten. Og gulrotkake, det er det beste mannen min vet. Snart når vi finner ut hva Delia liker aller best, får jeg vel en ny favorittkake å lage, sier hun.

Stjernekonditor blir ny dommer

Når en ny sesong av FEMs populære bakeprogram Kakekrigen ruller over skjermen nå, må 32 bakeamatører imponere en ny dommer – nemlig stjernekonditor Sverre Sætre.

– Jeg har stor respekt for dem som stiller. Deltakerne er ikke vant til å stå på et nytt kjøkken i en konkurransesituasjon, og de skal til og med bake på tid. Det er mange fallgruver, men jeg har store forventninger, sier Sverre Sætre.

I elleve uker skal Sætre, sammen med meddommer Monica Csango, vurdere glade bakeamatører som måler melis, sukker og krefter når FEMs egen kakeklassiker er tilbake på skjermen.

Baking får frem personligheten

– Det er mange dyktige og forskjellige bakere. Noen er nøye og strukturerte, og følger oppskriften til punkt og prikke, mens andre tar ting litt mer på sparket. De forskjellige personlighetene kommer veldig fort fram når de baker. Det er spennende å se hvordan deltakerne disponerer tid og planlegger, og hvordan de reagerer hvis ikke alt går etter planen. Klarer de å nullstille seg og tenke nytt, eller faller alt i grus, sier Sætre.

Hver uke skal fem nye amatører konkurrere så melken spruter og mel-skyen står. Ukesvinnerne går videre til en semifinalerunde, der de også møter to «wildcards». Sverre Sætre og Monica Csango skal velge seg ut to favoritter fra de innledende rundene som får en siste sjanse til å imponere, før de aller beste møtes ansikt til ansikt, sleiv mot sleiv, i en spennende finaleuke der vinneren av Kakekrigen til slutt kåres.

Dyktige dommere

Sverre Sætre er en av Norges fremste konditorer, og han har vunnet medaljer med kokkelandslaget. Han har gitt ut flere populære bakebøker og driver et konditori på Briskeby i Oslo. Monica Csango er journalist, forfatter og matelsker, og har hatt stor suksess med sin løse og ledige matblogg. Hun har også gitt ut boken Til å spise opp. Programleder for Kakekrigen er Fridtjof Nilsen.

– Kakekrigen er et av FEMs sterkeste programkonsept gjennom tidene, og vi ser fram til enda en spennende og innholdsrik sesong. Det er tydelig at baking fenger, sier Vegard Nøss, programsjef for FEM og sekundærkanalene i Discovery Networks.

Sesongpremieren var 2. januar.
 

Kommentarer til denne saken