Bane Nor må sprenge mer ved Nordbyveien bro

SMELL: Det skal sprenges noen ganger ved Nordbyveien bro denne uken.

SMELL: Det skal sprenges noen ganger ved Nordbyveien bro denne uken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det kommer til å smelle i sentrum av Ski igjen.

DEL

SKI: I forbindelse med arbeidene med Follobanen rundt Ski stasjon, har Bane Nor tidligere i juli gjennomført sprenginger ved Nordbyveien bro. På spørsmål om det ble sendt ut varselmeldinger om sprengingene i forkant, eller om Bane Nor hadde fått inn noen støyklager fra beboere i området, svarte kommunikasjonsrådgiver og samfunnskontakt i Follobaneprosjekt Ski, Jacob Kielland Haug, følgende i en mail til ØB den 10. juli:

– Det stemmer at det ble utført enkelte sprengninger i går ved stasjonen i forbindelse med sommerens arbeid. Det ble utført sikkerhetstiltak i forbindelse med dette (bl.a. stenging av vei) og sprengningene ble varslet med sirene i forkant. Det er ikke planlagt flere sprengninger i dette området med det første. Bane Nor/Follobanen har ikke mottatt klager på sprengningene.

LES OGSÅ: Ny snarvei åpen: Nå går det raskere å komme seg fra togstasjonen til politihuset i Ski

LES OGSÅ: Snart går Bane Nor løs på Jernbaneveien i Ski. Det betyr støy, stenging og redusert fremkommelighet i perioder

Kan få varsel

Nå viser det seg imidlertid at sprengningsarbeidene i sentrum ikke er helt ferdige.

– Det har allikevel vist seg nødvendig å utføre ytterligere noen mindre sprenginger ved Nordbyveien bro denne uken i forbindelse med utbyggingen av Follobanen. I forbindelse med dette stenges Nordbyveien bro i ca fem minutter for hver sprenging. Sprengingene vil være små og kontrollerte, opplyser Kielland Haug, som legger til at det er snakk om to-tre sprenginger per dag.

Man kan få varsel på SMS om sprengningene i forkant ved å sende tekstmelding med kodeord SKI til 26112 for å melde seg på, og SKI STOPP til samme nummer for å melde seg av.

Slik hørtes det ut under sprengingen den niende juli:

Slik hørtes det ut under sprengingen ved Nordbyveien bro 9. juli.

Artikkeltags