Til uken flyr helikoptre lavt over dette området

SKI SØR: Helikopteret vil fly over det blå, skraverte området. Det strekker seg i syd fra Holstad til Kråkstad, i vest nesten opp til Da Vinci-broen, og i øst nesten opp til Ustvedt bru.  Den nordlige grensen følger Søndre Tverrvei og sydkanten av Follogrenda og søndre Finstad.

SKI SØR: Helikopteret vil fly over det blå, skraverte området. Det strekker seg i syd fra Holstad til Kråkstad, i vest nesten opp til Da Vinci-broen, og i øst nesten opp til Ustvedt bru. Den nordlige grensen følger Søndre Tverrvei og sydkanten av Follogrenda og søndre Finstad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bane Nor kartlegger terrenget sør for Ski sentrum i sammenheng med ny påkobling av østre linje til Østfoldbanen, og nytt hensettingsanlegg for tog sør for Ski.

DEL

SKI: I hele uke 40 (1. – 7. oktober) skal det fly helikoptre i lav høyde over søndre Ski, skriver Bane Nor i en pressemelding torsdag kveld.

Grunnen til helikoptertrafikken er at Bane Nor skal kartlegge terrenget i området, hvor det skal bygges en ny påkobling av østre linje til Østfoldbanen. I dag møtes østre og vestre linje på Ski stasjon.

I tillegg skal det bygges et nytt hensettingsanlegg (togparkering) sør for Ski stasjon.

«Kartleggingen innebærer blant annet at et helikopter skal fly over planområdet med utstyr for elektromagnetiske målinger», står det i pressemeldingen.

Utstyret, som blant annet omfatter antenner som henger ned fra helikopteret, skal ved hjelp av elektromagnetiske strålinger måle terrenget og dybder til fjell.

Helikopteret flyr cirka 35 meter over bakken, og i en rute som er klarlagt på forhånd.

«Vi understreker at de elektromagnetiske bølgene ikke er skadelig for mennesker eller dyr, og at publikum kun vil merke normal støy fra helikopteret mens pågår», presiserer Bane Nor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken