Gå til sidens hovedinnhold

I helgen blir det buss for tog og bråk i Ski

Artikkelen er over 3 år gammel

I helgen er det varslet et 36-timers brudd på Østfoldbanen. I forbindelse med bruddet vil det pågå døgnkontinuerlig arbeid i Ski. – Arbeidet vil føre til støy for de nærmeste naboene, opplyser Bane Nor.

SKI: Det vil ikke være togdrift på Østfoldbanen fra lørdag 10. februar kl. 02.00 til søndag 11. februar kl. 1400. Det vil settes inn buss for tog i perioden.

Klokken 05.00 natt til lørdag starter Bane NOR og entreprenør OHL arbeidet på nordsiden av Nordbyveien bro, og ved tunnelområdet ved Langhusveien. Arbeidet vil avsluttes klokken 12.00 søndag morgen, opplyser Bane Nor i en pressemelding.

Støyende boring

Det skal blant annet festes fotbolter på spuntplater mellom Kapelldammen og Nordbyveien bro. Arbeidet vil kreve at vi periodevis borer i området. Støynivået vil være på sitt høyeste når vi treffer hardt fjell. Så sant det er mulig så vil det være en pause i dette arbeidet mellom 23.00 og 01.00.

Det er i hovedsak beboere i umiddelbar nærhet av området som vil høre arbeidet, og derfor tilbyr vi disse alternativ overnatting.

På grunn av arbeidet vil også et kortere veistrekk av Langhusveien nord for Langhus Hagesenter blir snevret inn til ett felt. Vi ber alle beregne ekstra tid når de kjører i området.

Planlagt brudd

Årsaken til at arbeidet vil pågå denne helgen er et lenge planlagt driftsbrudd i forbindelse med oppgraderingen av Østfoldbanen på strekningen Sandbukta-Moss. Bruddet er nødvendig for gjennomføring av sikkerhetstiltak, skriver Bane Nor.

Da det er snakk om et planlagt brudd har man valgt å gjøre arbeidene i helg for i minst mulig grad påvirke pendlere på jobbreise, arbeid gjennom natt må derfor til, opplyser Bane Nor.

Kommentarer til denne saken