Bård Vegar Solhjell ferdig på Stortinget

Etter 16 år i politikken, ønsker Bård Vegar Solhjell (SV) å gjøre noe annet. 
Bildet er fra Stortingets åpning 2015.

Etter 16 år i politikken, ønsker Bård Vegar Solhjell (SV) å gjøre noe annet. Bildet er fra Stortingets åpning 2015. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bård Vegar Solhjell (SV) tar ikke gjenvalg til Stortinget ved valget neste høst. Nå gir han seg i politikken og vil finne noe annet å jobbe med.

DEL

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

OSLO/VESTBY: – Det er rett og slett på tide. Jeg har jobbet 16 år på heltid med politikk. Nå er jeg 44. Skal jeg være «politiker for life», eller skal jeg gjøre noe annet? SV trenger også fornyelse, sier Solhjell til Aftenposten.

Han trekker seg helt ut av norsk politikk samtidig som også Heikki Eidsvoll Holmås Eidsvoll (Oslo) takker nei til ny nominasjon til Stortinget. Fra før er det kjent at også SV-profilen og Solhjells etterfølger som nestleder, Snorre Valen, ikke tar gjenvalg til Stortinget.

I det som framstår som et avskjedsintervju, avslører Solhjell at selv om han er kritisk til NATO, så er han for norsk medlemskap i alliansen – stikk i strid med en av søylene partiet er bygget på. Han avviser likevel at det er rivninger innad rundt den forsvars- og utenrikspolitiske linjen som har fått ham til å ta beslutningen om å gå.

– Jeg trekker meg ikke på grunn av slikt. SV har vært et ekstremt stimulerende sted og gitt meg fantastiske muligheter i livet. Jeg vil fortsatt både stemme SV og være medlem av SV, sier Solhjell.

Partileder Audun Lysbakken sier det blir vemodig å skulle gå videre uten Solhjell.

– For meg har han vært en veldig viktig kollega i mange år. Det blir uvant når han til høsten ikke er med i stortingsgruppen, sier Lysbakken.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken