Barn, biler og Greverud senter

Av
DEL

MeningerDet er valgtider. For meg som ny i politikken og som senterpartimedlem er det spennende å stå på valgstand! Mange hyggelige mennesker, med interessante spørsmål og meninger. Som har tenkt mye på sakene, enda det «bare» er lokalvalg. Og vennlige politikerkollegaer på stand for andre partier. Forskjellige i syn, men likevel sammen om et bedre fellesskap, også her hos oss.

Jeg har også stått på stand på Greverud, hjemstedet mitt. Nærmere bestemt på det nye torget. Det er i ferd med å bli flott! Med gress, planter, rislende vann, steder å sitte og å løpe. Nyinnflyttede ute på verandaene, unger lekende i fontenene, eldre med rullatorer, travle voksne med bæreposer fra butikk til butikk.

Men også biler. Det går en vei mellom bygningene og over torget, og en del bilister brukte den for å finne ledig plass på parkeringene. Foreldre måtte passe de små fra å komme i veien, voksne i passiar med bekjente måtte trekke til siden, barnevogner måtte vike. Dess flere mennesker som var der, dess flere ble også bilene som lirket seg fram i passasjen.

For meg ble dette et bilde i miniatyr på hvilken plass bilene har, eller rettere sagt tar, i samfunnet vårt. Ofte uten at vi er bevisste på det. Bilen legger visstnok beslag på mer enn halvparten av arealet i byene: gater, parkering og garasjer. Hvor mye annet kunne ikke slike arealer vært brukt til, for små og store? Også hos oss tar vi bilen fatt for å bringe ungene til skolen – fordi biltrafikken er farlig for dem.

Å bruke bil kan være nødvendig. Av og til trengs den på handletur. Og forretninger må også ha parkering å tilby kundene sine. Men trenger vi bilvei over Greverud torg? Det kan jeg ikke helt skjønne. De er jo andre måter å komme til parkeringene på.

I Senterpartiet er vi opptatt av miljøet i den store verden, men også av nærmiljøet, både naturmiljøet og menneskemiljøet. Det globale og det lokale henger sammen. Det er ofte i det små vi får gjort noe. Og alt som er blitt stort, har begynt i det små.

En av de små tingene vi kan få til, er et bilfritt torg på Greverud. En plass der unger trygt kan hoppe paradis. Foreninger ha kakelotteri. Politikere ha stands. Butikkene ha torgdag. Slitne sitte og se på livet. Uten plutselig å komme i veien for et vesen på fire hjul.

Kanskje er det også andre som har tenkt samme tanken? Hva med å bli med på å få det til? Det er bare et lite skritt, men et skritt ut i det grønne. Hermed er det i alle fall satt ord på idéen!

Det er den som stemmer som bestemmer. Kanskje har du lyst å stemme nytt og annerledes denne gangen? Godt valg!

Reidar Aasgaard, Greverud, 4. kandidat for Nordre Follo Senterparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags