Gå til sidens hovedinnhold

Barn og unge trenger et tilbud i sommer

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Barn og unge har betalt en høy pris under koronakrisen. Skole-Norge har lagt ned en kjempejobb under pandemien, men nedstengning og økt bruk av hjemmeskole har trolig ført til at en del elever har mistet en del undervisning. Mange barn har vært mye alene og trenger å få et sommertilbud som gir mestring, læring, utforsking og nye venner.

For å få dette til for så mange barn og unge som mulig stiller regjeringen og Stortinget opp med 500 millioner kroner for at elever skal kunne få delta på sommerskole til sommeren. Målet er å gi flere unge en arena der de kan delta i faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter i skolens sommerferie i 2021. Det vil også bidra til at elever kan ta igjen tapt læring som følge av strenge smitteverntiltak i skolen i fjor og i år.

Nordre Follo Høyre ønsker å få med seg de andre politiske partiene og administrasjonen slik at kommunen får på plass et sommerskoletilbud til kommunens barn og unge, gjerne i samarbeid med for eksempel Forskerfabrikken eller frivillige lag og foreninger, som idrettslagene våre. Det gjøres med stort hell mange steder, og et slikt samarbeid bidrar også mange steder til at enda flere får gleden av å gå på sommerskole. Slike sommerskoletilbud trenger også voksne ledere , og kan bidra til sommerjobb muligheter for mange unge voksne og studenter. På den måten kan vi løse flere utfordringer på en gang.

Hvis det er en tid for å strekke seg langt for å arrangere sommerskole, så er det nå! Det er fremdeles flere måneder til sommeren, og det er fullt mulig å få dette på plass hvis vi begynner på jobben nå.

Cecilie Dahl-Jørgensen Pind, gruppeleder Nordre Follo Høyre og Anne Kristine Linnestad, stortingsrepresentant

Kommentarer til denne saken