Alle tiders Halloweenfest på Sofiemyr

Heksekokker: Vibeke Taugbøl (t.v.) og Monica Ahlstrøm kalte det rottehalesuppe, men bød på velkjente godterier. foto: ole Kjeldsberg Endresen

Heksekokker: Vibeke Taugbøl (t.v.) og Monica Ahlstrøm kalte det rottehalesuppe, men bød på velkjente godterier. foto: ole Kjeldsberg Endresen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Skal det være heksesuppe på flaggermus-vinger, rottehaler og andre godsaker, inviterte to hekser på Sofie-myr med hylende latter.

DEL

SOFIEMYR: Heksene bak gryta var en del av en alle tiders Halloween-løype på Sofiemyr lørdag. 850 barn og voksne, de aller fleste barna var Halloween-utkledde, våget seg ut i løypa, som var lysmarkert i alle regnbuens farger i kveldsmørket.

De gikk gjennom en tunnel med blinkende ledlys, brøytet seg gjennom spindelvev, ble konfrontert med Dart Vader og motorsag- mannen, balanserte over en skummel bro, kjente flaggermusene i nakken, passerte en mann som hang i en lasso, måtte løpe for livet for å unngå å bli kjørt ned av toget, og annet som verre var.

Rekord i skumlerier

– Det var lagt opp slik at de minste barna gikk løypa med foreldrene først. Da hadde vi lagt opp til en «light-variant», mens vi tro til med alt vi hadde av effekter senere på kvelden, sier Fredrik Ahlstrøm, primus motor bak Halloween- festen på Sofiemyr.

Dette er syvende gang 30–40 fedre i Sofiemyr-området går sammen om Halloween-prosjektet – for å ha det gøy selv og for å glede barna i området.

– I år var det rekord i antall deltagere. Dessuten var det rekord i innsamlingsbøssa til tiggeren – rundt 12-13.000 kroner. Pengene bruker vi til nye skumle opplegg neste år.

– Hva er drivkraften bak et så stort opplegg i privat regi?

– Da jeg var liten gutt ville jeg ha vært lykkelig om jeg hadde naboer som satte i gang med en slik aktivitet. Dette er med å skape godt naboskap, er sosialt og så er det veldig gøy for barna.

Les mer om hva som skjer i Oppegård:

– Sikkert for fedrene også?

– Når vi samles for å legge opp årets løype blir vi som gutter igjen. Vi kaster opp de villeste ideer til nye skumle ting for å leve opp til konseptet, og vi går heller ikke av veien for å gi oss i kast med store snekkerarbeider. Dette er jo gøy.

Mange bidragsytere

– Pølser og drikke er gratis og det koster ikke noe å gå løypa. Hvordan finansierer dere moroa?

– Dette er lavbudsjett-moro. Startkapitalen består av noen hundrelapper fra hver av fedrene som er med på prosjektet. Dessuten får vi innsamlede midler i tiggerbøssa.

– I tillegg har vi et veldig hyggelig samarbeid med Rema 1000 på Sofiemyr som gir oss brus og pølser. Kommunen låner oss strøm og så har vi fått låne lys- og røykmaskiner, sier Ahlstrøm, som var et stort smil under oppryddingen dagen etter.

 

Artikkeltags