KOLBOTN: RUFUS åpnet i september 2022 og skulle etter planen bli på senteret til april 2023. Nå får RUFUS nye og permanente lokaler med beliggenhet ute på øvre torg, i lokalene etter Lampehuset.

Les også: Marianne og Nora gleder seg til å åpne den nye butikken på senteret: – Dette har kundene etterspurt

Barnekonseptet RUFUS åpnet en midlertidig pop-up på Kolbotn Torg i september 2022. Nå er Citycon og Nordre Follo kommune enige om å gjøre gjenbruksbutikken til permanent butikk på senteret. Dette kommer frem av en pressemelding fra Citycon.

Godt mottatt

RUFUS på Kolbotn Torg tilbyr brukte klær og leker for barn, og privatpersoner inviteres til å selge sitt brukte barneutstyr i butikken. Det er Nordre Follo kommune som står bak satsingen.

– Vi er fornøyde med at vi nå har en langsiktig avtale med Kolbotn Torg. RUFUS har blitt tatt godt imot av folk på Kolbotn, og vi opplever at mange ønsker å benytte vårt tilbud når de skal selge brukt utstyr og brukte klær. Vi håper at like mange tar turen til oss når vi etablerer den nye butikken ute på øvre torg, sier Nora Charlotte Isachsen, prosjektleder for RUFUS.

Les dessuten: Ida (24) og Marija (27) rigger til en helt spesiell butikk: – Masse folk kommer innom og heier på oss

Arbeidsinkludering

Kolbotn Torg har nå to gjenbrukskonsepter på senteret. OMA Gjenbruksbutikk tilbyr klær, sko, bøker, pyntegjenstander, småelektrisk og mer. RUFUS er gjenbrukskonsept for barn. I tillegg til å være et gjenbrukskonsept, bidrar RUFUS til arbeidsinkludering. Butikken ansetter unge under 29 år, som i dag har oppfølging fra NAV. Ingen arbeidstrening, kun ordinære ansettelser.

– Vi trenger virksomheter som satser på de unge som ikke har kommet seg inn i arbeidsmarkedet, og virksomheter som gjør det lettere å velge gjenbruk – her gjør de begge deler, sa statsminister Jonas Gahr Støre da han besøkte Kolbotn Torg i høst.

Les videre: Pangstart for den spesielle butikken: – Veldig gøy å se at det jeg har hatt tro på viser seg å gå enda bedre enn jeg trodde

To gjenbruksbutikker

RUFUS flytter fra sine midlertidige lokaler til ny permanent butikk på øvre torg i starten av mars. Senterlederen er glad for å bli enig med kommunen om permanent butikk.

– Det er helt fantastisk at kommunen nå har to gjenbrukssatsinger på Kolbotn Torg. Både OMA og RUFUS bidrar til å styrke butikkmiksen på senteret. Konseptene er også viktige bidrag i lokalsamfunnet ved at de fokuserer på gjenbruk og arbeidstrening, sier Marianne Thoresen-Larsen, senterleder på Kolbotn Torg.

Det er garnbutikken Nøstet Mitt som skal overta lokalene hvor Rufus driver butikk i dag.

Les dessuten: Ny butikk kommer til kjøpesenteret