Moerlia barnehage lar ikke været stoppe akegleden. De lager sin egen snø

I FARTA: Barna storkoser seg i akebakken i Moerlie Barnehage. Heldigvis har de en snøkanon som sørger for snø.

I FARTA: Barna storkoser seg i akebakken i Moerlie Barnehage. Heldigvis har de en snøkanon som sørger for snø. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På grunn av milde vintre med mye snømangel bestemte barnehagen i Ås seg for å kjøpe egen snøkanon.

DEL

ÅS: – Det beste er å være inne, men det nest beste er akebakken i barnehagen, sier et av barna.

Daglig leder Karin Heggen fikk ideen da hun så en artikkel om at en annen barnehage hadde kjøpt snøkanon.

Det er det tredje året barnehagen lager sin egen snø. Styret ønsket at barna skulle få oppleve aking og lek i snøen, og dermed ble det bestemt at snøkanon skulle kjøpes på barnehagens budsjett.

– Vi er heldige som har en liten akebakke, og det skal ikke så mye snø til for at barna aker der. Vi må bare hjelpe naturen litt. Barna elsker det, og foreldrene syntes det er kjempekult at vi har snøkanon, sier Heggen.

God investering

Pappa Jørger Petersson har fått hovedansvaret for snøkanonen.

– Så lenge noen gidder å gjøre jobben, blir det akebakke og snø til barna.

Han fortsetter:

– Jeg ble veldig glad når jeg hørte at barnehagen hadde snøkanon, og jeg var snar med på stå til tjeneste. Selv om kanonen eies av barnehagen, driftes den av oss pappaene, sier Petersson.

Les også:

Hjertesukk fra slalåmbakken ga kjemperespons på Facebook 

Han forteller at det er en kald og våt jobb. Noen må passe på kanonen hele tiden mens den går. Heldigvis deler pappaene i den foreldreeide barnehagen på jobben, og de har en facebookgruppe der de fordeler arbeidet.

– Dessverre så har det vært lite med kuldegrader denne vinteren. Seks til syv kuldegrader er perfekt for å kjøre i gang kanonen, og helst tørr luft.

Det må minst være fire kuldegrader for at snøkanonen kan tas i bruk. Så når det først er kaldt nok lar pappaene snøkanonen stå på noen timer.

Enkel lek

Selve kanonen med utstyret, koster til sammen cirka 20.000 kroner. For barna er det en stor glede å alltid kunne ha snø på innsiden av barnehagen.

– Snø er enkel lek og underholdning for barna, det skal ikke så mye til for at de koser seg. Det som er bra er at ti centimeter kunstsnø holder like lenge som 30 centimeter snø. Derfor vil denne snøen vare lenge, selv om vi ikke kan bruke kanonen når det er mildt, sier en kliss våt pappa som nå er ferdig med å sette opp kanonen.

Artikkeltags