ØSTRE GREVERUD: I forrige uke fikk Barnekreftforeningen overlevert en sjekk på 44.242 kroner. Målet var å samle inn 10.000 kroner.

– Vi synes det er helt strålende at det er så stort engasjement. Vi hadde ikke klart oss uten innsamlede midler. Alle pengene fra denne aksjonen går til forskning, forteller Anja Haug Tronrud i Barnekreftforeningen.

Forskningsfondet skal brukes blant annet til å rekruttere nye onkologer (kreftleger) og sørge for at de får tid til å forske på barnekreft.

Hvert år får rundt 180 unger denne typen kreft. 50 barn dør.

– Barnekreft er en sjelden krefttype, men det er likevel den hyppigste dødsårsaken blant barn og unge, sier Anja.

Stadig flere overlever

Fire av fem som får barnekreft, overlever. Et av målene til Barnekreftforeningen er å bedre livskvaliteten for dem som blir friske, og gi støtte til forskning på behandling og medisiner.

– Å få over 44.000 kroner til dette arbeidet er helt fantastisk, erklærer Anja fra Barnekreftforeningen.

– Og så er det så enkelt å opprette en slik aksjon, utbryter Therese Bae.

Støtter familien

 

Therese er hovedtrener for Jenter 06 fotball i Oppegård idrettslag. Det var hun som hadde ideen til en innsamlingsaksjon til inntekt for Barnekreftforeningen. En av spillerne har et søsken med barnekreft.

– Fordi vi kjenner familien så godt, ønsket vi å vise at vi støtter dem. Og jeg fant ut at det gikk an å lage en egen innsamlingsaksjon på nettet via Barnekreftforeningen, forklarer fotballtreneren.

Oppegårdmila

Jentene på laget er rundt ti år gamle. De fikk markert sin støtte både sportslig, ved at de trente med Oppegårdmila som mål, og ved at de samlet inn penger til forskning på barnekreft.

Les også: Håper mange vil løpe Oppegårdmila for kreftsaken

Oppegårdmila sponset deltageravgiften. Pengene fra jentene og deres foreldre som deltak, gikk i stedet inn til innsamlingsaksjonen.

Rosa T-skjorter

Fruit of the Loom ga bort 300 rosa T-skjorter. Nilz sto for trykkekostnadene og jobben med å koordinere, og Oppegård IL brukte sitt nettverk for å finne frem til sponsorer som ville betale for å ha bedriftens navn på T-skjorten.

– Jeg solgte 85 T-skjorter bare til laget, og så ble det solgt mange T-skjorter under Oppegårdmila. 100 kroner per T-skjorte gikk direkte inn til aksjonen, sier Therese stolt.

 

Stort engasjement

Hun legger til at Jenter 06 Håndball også har vært med. Det er mange av de samme jentene som spiller fotball.

I tillegg til Oppegårdmila og salget av T-skjorter har jentene hatt dugnad, basarer, kakelotteri, salg av håndlagede armbånd. garasjesalg og lignende.

– Det skapte mye mer engasjement enn jeg hadde forventet! erklærer Therese Bae.