Beklager, men Høyres sminke er vannfast

Av

Høyre i Nordre Follo svarer her på Jens Nordahl i MDGs leserinnlegg mot Høyres politikk inn mot valget i dette innlegget.

DEL

MeningerJens Nordahl og MDG prøver igjen å kapitalisere på mulig uenighet i det førende partiet i Nordre Follo. Han er som vanlig god til å ta løsrevne sitater og uttrykk til inntekt for egen sak. En ting han definitivt ikke gjør i innlegget, er å se fremover. Vi tenker MDG bør bekymre seg mer for egen rennende sminke på tampen av valgkampen, Høyres sminke er vannfast!

Etter å ha tilbrakt kvelden med nok en veldig hyggelig tur rundt hos innbyggere og velgere i det som skal bli Nordre Follo, ønsker vi å gi et lite innspill tilbake til MDGs Jens Nordahl, som viste til oss begge i sitt innlegg i Østlandets blad 21. august.

Som skrevet 20. august er vi nå i kontakt med mange mennesker i våre to kommuner som snart skal bli én. De aller fleste er positive til sammenslåing, samtidig som noen også er skeptiske både til sammenslåingen og til prosessen. Dessverre er dette vanskelig å unngå når endringer gjøres.

De som følger godt med vil vite at prosessen som har ledet frem til den forestående kommunesammenslåingen startet allerede i forrige kommunestyreperiode. Om man skal angre på noe i prosessen, er det at kommunesammenslåing ikke i større grad var en sak under valgkampen til Høyre og øvrige partier før 2015 valget. Partiene hadde mulighet til å tone flagg før forrige kommunevalg, men det skjedde i liten grad. Det burde likevel ikke overraske noen av Høyre ville være en pådriver i denne prosessen.

Beslutningen om sammenslåingen av Ski og Oppegård er demokratisk fattet i begge kommuner gjennom vedtak i kommunestyrene. Vi har også kommentarer til prosessen, men det vil ikke endre på noe som helst. Det som er viktig nå, og som vi er helt enige med MDGs Nordahl om, er at vi som står på listene for Nordre Follos partier, og særlig de som blir valgt til Nordre Follos første kommunestyre, må ha blikket rettet mot en best mulig kommune der arbeidet for innbyggerne skal stå i fokus, enten man likte måten kommunen ble til på eller ikke. Vi mener at Nordre Follo er en mye bedre plattform også for å jobbe for et bedre miljø enn det Ski og Oppegård ville være hver for seg. Hvem vet hva valget bringer, kanskje nye politiske konstellasjoner vil utkrystallisere seg? Da er det dumt å gå inn i det som uvenner.

Vi i Høyre er ute hver eneste dag og snakker med mennesker om alle saker som opptar dem. Det er våre eldre, det er barna våre, det er miljøet, det er arealutnyttelse, og en rekke andre saker i tillegg til spenningen rundt hva kommunesammenslåing vil lede til. Grunnen til at vi er ute og spør folk om hva de er opptatt av, er nettopp at vi ønsker å få innsyn i hva mennesker i de ulike delene av kommunen vår er opptatt av for å vite hva vi skal jobbe for fremover. Nettopp for at vi som er kandidater skal få innsikt i hvor skoen trykker i de ulike områdene. Dette er starten til en ny periode, der vi alle skal ta utgangspunkt i hva innbyggerne er opptatt av.

Vi ønsker at det skal være tydelig hva Høyre jobber for, også for de som ikke er enige i det enkelte vedtak. Vi kan ikke love at alle 60.000 innbyggerne i Nordre Follo vil være enige i alle beslutninger som tas, men ingen beslutninger skal tas uten at interessene til de 60.000 er vurdert. Dersom det oppstår tvil om dette grunnlaget, er det vår oppgave som kandidater på listene å ta tak i dette i neste periode. Vi ønsker å ta tak i denne oppgaven, som vi kan påvirke. Vi ønsker ikke å henge igjen i tidligere forhold som vi ikke kan påvirke.

Knut har valgt å lette samvittigheten i forhold til prosesser og interne forhold i eget parti som har ligget på hjertet. Det er vanskelig å forstå hvordan dette kan kalles noen sminking av virkeligheten.

Spissformuleringer om at et mindretall i Høyres gruppe gjerne vil styre prosessene og helst ser at resten av gruppen gjør som de får beskjed om, betyr det ikke at det er slik det faktisk er. Det er imidlertid iblant nødvendig å rope for å bli hørt, og å si fra. Dette vil vi fortsette å gjøre.

Alle i Høyres gruppe, slik som vi også forventer i MDG, er tenkende mennesker med integritet. Jens Nordahl har vært den av MDGs representanter som har vært suverent mest på talerstolen i kommunestyret i Oppegård. Vi tror ikke at resten av gruppen er nikkedukker av den grunn!

Vi nærmer oss valgdagen med stormskritt og det er snart på tide å ønske alle et godt valg, uavhengig av politisk tilhørighet. Vi vil oppfordre alle i Nordre Follo til å bruke stemmeretten sin både til kommune -og fylkestingsvalget. Sett deg inn i hvordan du kan påvirke resultatet både ved å gi personstemmer og ved å føre på favoritter (slengere) fra andre partier!

Knut Oppegaard og Sara N. Habberstad, Nordre Follo Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags