Gå til sidens hovedinnhold

Bekymring for Nordre Follos syke og eldre

Nordre Follo Høyre er bekymret for at konsekvensene av Arbeiderpartiets politikk går ut over de aller svakeste av innbyggerne våre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har sett eksempler på dette i mediene de siste månedene, der botilbud legges ned og beboerne må flytte mot sin vilje. Det er her snakk om mennesker med et stort behov for forutsigbarhet og rutiner. Vi ser også eksempler der dagtilbud reduseres og at livskvaliteten til dem som har tilbudet reduseres tilsvarende. Dette er prioriteringer som ikke ser menneskene, men bare økonomi. Høyre mener at kapasitet og kvalitets i helse- og omsorgstjenestene er blant kommunens viktigste områder. Kommunen er vårt felles sikkerhetsnett og vi må være trygge på at både kapasiteten og kvaliteten er tilstrekkelig.

Vi får økende grad henvendelser fra innbyggere som ikke får den hjelpen de trenger. De opplever at tilbud som kommer fra kommunen er på et absolutt minimum og at familiemedlemmer i stor grad må stå for det meste av den daglige pleien. Også i tilfeller der hvor den som pleier i en eller annen grad trenger bistand selv. Kommunen har utrolig mange dyktige og dedikerte medarbeidere som hver dag gjør en stor innsats for mange. Den delen av tjenesten er vi godt fornøyd med. Det som ikke strekker til, er de politiske prioriteringene til Arbeiderpartiet. Høyre vil også i neste års budsjett prioritere helse- og omsorgstjenester og strekker med dette ut en hånd til Ap. Sammen kan vi sørge for tilstrekkelig finansiering av disse viktige tjenestene.

Kommentarer til denne saken