HELLERASTEN/TÅRNÅSEN: I en facebookpost på «Det skjer på Kolbotn», er det lagt ut en liten oppfordring som gjelder et problem som kanskje er vanligere enn man skulle tro ved første øyekast. For ofte handler slike meldinger om katter som er savnet, eller katter som tilsynelatende er hjemløse.

Denne gangen er det imidlertid snakk om en katt som ifølge eieren bor i en kattekjær familie, men som tydeligvis også får omsorg andre steder. Innholdet i facebookinnlegget og bildet er gjengitt av ØB med godkjenning fra katteeieren.

LES OGSÅ: Hundedrama på E6 – kommer med klar oppfordring

Hjemmekjær

I posten står det blant annet:

– Dette er katten vår Lulu. Han bor i en familie på fem som er veldig glad i han, og er egentlig en hjemmekjær katt. De siste månedene har han bare såvidt vært hjemom daglig for så å fyke ut. Han er veldig (!) velfødd, og det er ikke på grunn av maten vi setter frem. Den står urørt.

Selv på regntunge dager er katten påfallende mett og tør når han kommer hjemom. Maren Berg Kristoffersen tror dermed at det er noen andre i området Hellerasten/Tårnåsen som mater katten og tar den hjem til seg. Noe hun pent ber vedkommende om ikke å gjøre.

– Vi er redd for at han ikke kommer tilbake til oss. Det er ikke første gang, og jeg må bare understreke at det faktisk er ulovlig å stjele andres dyr, uansett hvor kosete og kontaktsøkende de måtte være. Den/de som føler seg truffet bes om å slutte med en gang, og ikke mate/ta inn andres katter heller i fremtiden, skriver hun.

Ikke den eneste

I kommentarfeltet under innlegget går det frem at dette ikke er et enkeltstående tilfelle, men at det også er andre katteeiere som har opplevd tilsvarende. Én påpeker at det også kan være farlig for kattene å bli matet av andre, i og med at andre ikke vet om katten går på dietter eller har en sykdom som gjør at de kun kan spise en viss type mat.

– Er man i tvil om katten har en eier så tar man den til veterinær og sjekker chip, oppfordres det.

Is i magen

Daglig leder ved Kolbotn Dyreklinikk, Idunn Langbakk, understreker at hun ikke har kjennskap til denne saken, og at hun uttaler seg på generelt grunnlag.

– Det er nok en overvekt av personer der ute som føler veldig omsorg når de ser en katt. Den trenger ikke se verken stusslig eller tynn ut. Allikevel slår det fort inn at «det må være synd på den», sier hun og legger til at grensen for å ta seg av en katt nok kan være litt for lav.

– Man bør ha litt is i magen, og det er ikke sikkert den trenger mat eller å komme inn selv om den dukker opp på terrassen. Men hvis det er et problem over tid og katten ser skrantende, syk og tynn ut, blir det en litt annen sak, sier hun og legger til:

– Jeg tror folk gjør det av et godt hjerte, og i noen tilfeller trengs det.