Gå til sidens hovedinnhold

Betongdekket på E6 ved Gardermoen skal bort – redusert fremkommelighet gjennom hele sommeren

Artikkelen er over 2 år gammel

Statens vegvesen varsler veiarbeider og redusert fremkommelighet på E6 nord for Gardermoen fra nå til oktober.

ROMERIKE: Betongdekket på E6 mellom Gardermoen og Mogreina skal bort og erstattes med vanlig asfalt. Ifølge Statens vegvesen medfører utbedringsarbeidet redusert fremkommelighet mellom Jessheim Nord og Hauerseter fra 18. mai og ut oktober.

Fra 1989

Betongdekket stammer fra E6-utbyggingen i 1989. Men det har sprukket opp vesentlig i løpet av de siste ti årene, og betongen skal skiftes ut med asfalt tilsvarende den som ligger på de tilstøtende E6-strekningene.

Arbeidene gjennomføres av PEAB på oppdrag fra Statens vegvesen. Mens arbeidet pågår, vil trafikken i begge kjøreretninger på E6 gå som toveistrafikk i sørgående kjørebane mellom Jessheim Nord til litt nord for Hauerseterkrysset. Dette kjøremønsteret vil vare fram til 19. august, når området ved Hauerseterkrysset etter planen skal være ferdig.

Deretter blir området med redusert fremkommelighet for E6 reduseres til strekningen mellom Jessheim nord og Mogreinakrysset, hvor det fortsatt blir toveistrafikk i sørgående kjørebane ut oktober.

Vegvesenet melder også at påkjøringsrampene i Hauerseterkrysset vil være stengt for trafikk fra 18. mai til 19. august.

I og med at hastigheten på strekningen med toveistrafikk i en kjørebane på E6 blir satt ned, vil det ifølge veivesenet være lurt å beregne ekstra tid når man skal kjøre mellom Jessheim og Mogreina.

Kommentarer til denne saken