Gå til sidens hovedinnhold

Top Gear-Clarkson låner luksusbil fra Ski

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: I forrige uke fikk Andresen Bil i Ski en uvanlig forespørsel. Spørsmålet kom fra Mercedes Norge.

- Er dere interessert i å låne ut en bil til de tidligere Top Gear-programlederne Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond? Bakgrunnen for henvendelsen var at de tre profilerte britene manglet en helt spesiell Mercedes til helgens liveshow i Stavanger.

- Clarkson, May og Hammond er legendariske og det er ikke hver dag vi får en slik henvendelse. Vi brukte ikke lang betenkningstid og svaret var selvfølgelig ja, sier Mercedes-bilselger Sebastian Andresen ved Andresen Bil i Ski.

Bilen de låner er en Mercedes-AMG GT S til en verdi av over to millioner kroner. Modellen er et sjeldent syn i Norge og Andresen Bil besitter en av de ytterst få bilene her til lands. Mercedesen er det tyske bilmerkets nyeste sportsbil. Med 510 hestekrefter fra en V8-motor gjør bilen 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder og toppfarten er svimlende 310 km/t.

- Vil det ha noe positiv effekt på deres salg at en av deres biler havner i klørne på disse gutta?

- Nei det tror jeg så absolutt ikke. Det mest morsomme var at de måtte til Ski for å få tak i denne bilen. Det synes jeg var kult, sier Andresen.

- Hva om de kjører galt og bilen blir ødelagt?

-  Det kommer ikke til å skje. Det jeg vet så langt, er at bilen skal være en av flere biler på showet, men at kjøringen blir minimal og rolig, sier Andresen.

Bilen ble hentet onsdag og blir levert tilbake, forhåpentligvis like hel, i begynnelsen av neste uke.

Kommentarer til denne saken