Årets bilsportutøver

STOLT: Fredric Aasbø under prisutdelingen lørdag kveld. FOTO: Rune Johannessen/NBF

STOLT: Fredric Aasbø under prisutdelingen lørdag kveld. FOTO: Rune Johannessen/NBF

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredric Aasbø fra Siggerud fikk den høythengende prisen lørdag kveld.

DEL

OSLO: Norges Bilsportforbund har kåret Fredric Aasbø (30) til «Årets Bilsportsutøver» i Norge i 2015. Aasbø er verdensmester i drifting av året, og en av Norges mest populære idrettsutøvere.

Fredric Aasbø, som kjører for NAF Motorsport Vålerbanen, har de siste årene blitt en stor stjerne i internasjonal drifting. Det er spesielt i USA og Asia han har konkurrert og skaffet seg sine fleste triumfer. I Norge har drifting vært en gren innenfor Norges Bilsportforbund siden 2006, og i alle disse årene har Fredric vært en del av sporten. I 2008 forsøkte han seg for første gang i USA, og siden har karrieren gått slag i slag.

70 pallplasser

Nå var ikke Fredric Aasbø ukjent med bilsport før han startet med drifting. Han var i sin tid en av våre mest lovende gokart-førere, og i 2002 var han en del av Petter Solberg Kart Team. I år er både Fredric og Petter verdensmestere og i fjor var det Petter Solberg som ble kåret til Årets bilsportutøver i Norge.

På de siste ni årene har Fredric Aasbø kjørt inn til 70 pallplasser på tre forskjellige kontinent, og han har en enorm tilhengerskare både i USA, Europa og Midt-Østen. I fjor ble han vinner av det asiatiske mesterskapet, mens han tok 2. plass i det amerikanske.

I år gikk det enda bedre. For teamet Papadakis Racing har han vært gjennom sju VM-konkurranser i USA, en i Japan og en i Canada før VM-tittelen i klassen Formula Drift var sikret. Med sin Toyota ble han også klar vinner av det amerikanske mesterskapet.

Artikkeltags