Vi husker samtalen med Eirin like før jul der hun fortalte at Bjørn Arvid var uforskammet sprek og frisk, også noen dager etter nyttår var det slutt.

Vi har kjent Bjørn Arvid og Eirin siden 1984 da jeg ble ansatt i Maskinentreprenørens Forbund og han var en meget ivrig bedriftseier som hadde verv i forbundet.

Siden den gangen har vi hatt et nært vennskap med mange flotte møter, men først og fremst alle de hyggelige familietreff vi har hatt gjennom mer enn 35 år. Det har vært mange årlige sammenkomster på turer både i Norge og Norden, familieselskaper, kaffebesøk på Kråkstad eller hos oss i Moss og Larvik, telefonsamtaler opp igjennom årene der vi bare snakket om helt daglig dagse ting for å forsikre oss om at det meste var bra.

Gjennom vennskapet med Bjørn Arvid og Eirin har vi knyttet sterke bånd som vi har satt stor pris på og gledet oss over. Et vennskap som har gitt og gir masse hygge, glede, inspirasjon, støtte, nærhet, varme og fine samtaler gjennom alle disse årene.

Det å møte et menneske som Bjørn Arvid har vært en berikelse ikke bare som forretningsmann, men også få oppleve han som det medmenneske han var med et stort varmt hjerte og et sosialt engasjement, der han lot ungdom og voksne som ikke alltid hadde vært blant de beste, få prøve seg i bedriften han eide og ledet. Det å gi ungdom muligheten og gi de arbeid og tro på egne evner var noe han påpekte mange ganger. Sammen med Eirin og også Bjørn Didrik var de rause, involverende for å gi barn og ungdom en mulighet for å få et godt liv, noe de lykkes med veldig ofte.

Bjørn Arvids engasjement i bedriften, der han alltid tenkte ut nye måter å drive på, nye prosjekter, nye ideer, var det alltid spennende å høre om å få bli med i hans tankeverden og visjoner. Vi sitter nå igjen i et stort tomt rom uten de spennende samtalene de flotte treffene alle de hyggelige stundene vi hadde. Vi har mistet en venn og sorgen vil nok etter hvert gå over til savn. Savnet over mennesket, vennen, inspiratoren, og medmenneske Bjørn Arvid som vi kan ta frem dag eller dag i årene fremover.

Vi føler med Eirin som har mistet sin mann og støttespiller gjennom mange år og Bjørn Didrik som har mistet en flott pappa, inspirator, mentor og ledestjerne.

Vi lyser fred over Bjørn Arvids minne.