Røde Kors-ungdom lager familiedag

GLEDER SEG: Vestby og Ås Røde Kors Ungdom håper på god oppslutning om familiedagen på Bjørnebekk. Fra venstre Juni Kvarving, leder Mathilde Larsen og aktivitetsleder Eli Ansari i Vestby og Ås Røde Kors Ungdom. FOTO: STIG PERSSON

GLEDER SEG: Vestby og Ås Røde Kors Ungdom håper på god oppslutning om familiedagen på Bjørnebekk. Fra venstre Juni Kvarving, leder Mathilde Larsen og aktivitetsleder Eli Ansari i Vestby og Ås Røde Kors Ungdom. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: Vestby og Ås Røde Kors Ungdom steller i stand en dag for hele familien på søndag.

Alle barn i Ås og Vestby er invitert til en hyggelig aktivitetsdag på Bjørnebekk asylmottak søndag fra 11.00 til ca. 15.30. Her kan de som ønsker være med på morsomme aktiviteter, smake spennende mat og bli kjent med mange barn.

– Vi pleier å ha aktiviteter for barna på Heia og Bjørnebekk. Nå hadde vi lyst til å utvide aktiviteten og få med både familier der og familier i lokalmiljøet til å ha en litt lengre dag, sier leder Mathilde Larsen i Vestby og Ås Røde Kors Ungdom.

Bli bedre kjent

Målet er at man skal bli bedre kjent, enten du er «innfødt» eller har måttet flykte hit, og bli kjent med hverandres kulturer.

– Vi skal ha forskjellige aktiviteter som fotball og hennatatovering. Det blir mat fra forskjellige steder, både Asia, Midt-Østen og norske vafler, sier aktivitetsleder Eli Ansari.

Flere av barna på Heia og Bjørnebekk går på skole i Ås. Nå får de muligheten til å ha med foreldrene til å bli kjent med lokalsamfunnet – og motsatt. Søndagen på Bjørnebekk er integrering i praksis.

– Vi skal ha spill, aktiviteter, sekkeløp og konkurranser, sier Eli Ansari.

God start på høsten

Vestby og Ås Røde Kors Ungdom har fått god respons på de vanlige aktivitetene for barna på Heia og Bjørnebekk, et populært avbrekk med lek og moro.

Søndagen blir en god start på høstens aktiviteter i regi av de unge Røde Kors'erne.

Styret tar seg av det meste i forbindelse med familiedagen, men ganske mange fra hele Vestby og Ås Røde Kors Ungdom er i sving under søndagen på Bjørnebekk. Alle frivillige tar i et tak med både aktiviteter og servering.

Vestby og Ås Røde Kors Ungdom vil gjerne komme i kontakt med flere jevnaldrende som har lyst til å bli med.

– Vi er på Facebook og Røde Kors-nettsiden, forteller de tre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken