Blåveisen blomstret i vinterferien

VÅRBLOMSTER: Klimaendringene gjør sitt inntog også i vår region. Vår leser Trond Knapp Haraldsen har fotografert denne blåveisen i vinterferien.

VÅRBLOMSTER: Klimaendringene gjør sitt inntog også i vår region. Vår leser Trond Knapp Haraldsen har fotografert denne blåveisen i vinterferien. Foto:

Våren er her, i hvert fall for nå, men hvem vet når vinteren atter en gang kan komme. Det er jo tidlig i februar. Enn så lenge kan vi hygge oss med vårlige blomster.

DEL

NORDRE FOLLO/ÅS: Lokalbefolkningen har blomstret i vinterferien, og det samme har også blåveisen.

Vår leser Trond Knapp Haraldsen har sendt oss dette flotte bildet fra Nordre Follo.

– Etter kraftig vind natt til lørdag og utover lørdagen, var det mange som nyttet muligheten til å komme seg ut på tur i skog og mark søndag. I Nordre Follo ble første blåveis observert allerede 10. februar i år, men da ble den funnet på Svartskog, Gråsten, på vei til Sjødalstrand. Nå var blåveisen kommet i blomst også i litt høyereliggende områder i Follo. Blåveisen på bildet ble funnet i Aschjemskogen i Ås søndag, og det var mange turgåere som fikk se at blåveisen var i ferd med å springe ut i «Blåveissvingen», skriver han.

Vi takker så mye for bildet, og så blir det spennende å se om vinteren holder seg borte. Vi er tross alt bare i februar måned.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken