KOLBOTN/AUSTRALIA: En tur i Australia med venner, familie og World Pride endte på sykehus for Nicholas Wilkinson. Edderkoppene i Australia er noe helt annet enn de er her i Norge. Det fikk Wilkinson erfare. Han har delt historien sin på sin egen Facebook-side, og deler private bilder og forteller om dramaet til ØB, som tar kontakt med ham for å sjekke hvordan det går.

– Jeg våknet opp og så at jeg hadde et bitt i armen torsdag. På søndag hadde såret blitt hovent og infisert, og jeg familie og venner ba meg ta kontakt med lege. Det gjorde jeg, og ble satt rett på en antibiotikakur, forteller Wilkinson til ØB via Messenger.

Men «eventyret» stoppet ikke der.

– Mandag var det tydelig at det var noe galt, og legen byttet antibiotikakur på meg. Onsdagen etter var jeg så hoven og rød at jeg måtte på sykehus. Jeg ble først skrevet ut, men torsdagen ble det enda verre, og jeg måtte tilbake på sykehuset, forteller Wilkinson.

Wilkinson forteller også at selv legen reagerte da han kom inn.

– Han sa bare: «Dette var interessant. Dette har jeg ikke sett før», sier han.


Fikk reaksjon av pencillin

Wilkinson ble rødflammet på store deler av kroppen. Rødheten kom ikke som følger av selve edderkoppbittet, men som en allergisk reaksjon på penicillin-kuren han fikk etter bittet.

Som du ser på bildene, er det neppe godt det han har gått gjennom, men som han selv sier, han har vært ute for verre ting. Wilkinson var nemlig for en tid tilbake alvorlig syk med sepsis.

Du kan lese mer om dette, og veien tilbake fra den alvorlige sykdommen, ved å følge denne lenka:

Les også

Veien tilbake til livet - og Stortinget

– Dette er jo egentlig bare barnemat i forhold, sier han med et smil, men han legger ikke skjul på at opplevelsen i Australia har vært skummel.

– Jeg var redd. Den første tiden på sykehuset, før jeg fikk tilbake prøveresultater, var jeg spesielt redd. Jeg har jo vært døende med blodforgiftning, og en stemme i hodet sa jo «kanskje du har det samme igjen». Men Sebastian, mannen min, var med meg hele veien. Vi fikk god informasjon og rask hjelp av helsevesenet her, så jeg roet meg ned etter hvert, forteller Wilkinson.

Takker helsevesenet

Og nettopp helsevesenet og en god forsikring, er Wilkinson glad han har.

– Jeg er så glad at dyktige helsepolitikere i flere regjeringer har sikret avtaler med andre land for å sikre oss helsehjelp der vi reiser. I Australia kunne jeg bruke deres offentlige sykehus. Jeg har jo en god reiseforsikring som dekker alt, sier han.

Å havne på privatsykehus uten forsikring i utlandet, kan fort bli en kostbar affære.

– Om du reiser – husk alltid å ha god reiseforsikring, og sørg for at du har tatt alle vaksiner og oppfriskningsdosene, før du reiser. Dette har jo ikke vært morsomt, men jeg hadde alt jeg trengte, og jeg fikk den beste hjelpen jeg kunne få, sier han.

– Jeg vil si til alle som jobber i helsevesenet i Norge: Takk for alt dere gjør! Uten et godt helsevesen kunne vi ikke levdt et godt liv. Det er problemer i hele verden med å ha nok helsepersonell. Derfor er det viktig å lønne dem godt og gi dem gode, farlige rettigheter, skriver han til ØB, og mener at skatten man betaler for et godt helsevesen, er verdt hver krone.

Blir en stund til

Wilkinson er på bedringens vei, men noe hjemreise blir det ikke med det første. En planlagt konsert med Kylie Minogue ble det heller ikke noe av, men han er omgitt av folk som tar godt vare på ham, skal vi tro meldingene fra Australia.

– Jeg er hjemme i Sydney hos Sebastians søster, Katy og nevøen George. Jeg blir værende i Australia, og får god hjelp her. Varmt vær er bra for meg nå, skriver han.

Han er også klar for å starte valgkampen igjen når han blir frisk. Flyet hjem går 7. mars.

– Jeg gleder meg til å jobbe for å vinne lokalvalget for Nordre Follo SV. Jeg vil ha et samfunn med mer velferd for alle. Jeg skal starte arbeidet når jeg kommer tilbake på kvinnedagen, 8. mars, forteller han.

Men først må kroppen heles nok en gang for den uheldige politikeren.