Tre fra Ski blomster er klare for NM

FULL KONSENTRASJON: Turid Lien i gang med en rosa form på svart søyle.

FULL KONSENTRASJON: Turid Lien i gang med en rosa form på svart søyle. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når NM i blomsterdekorering går av stabelen i Oslo neste høst, er det med tre deltagere fra Ski blomster på startstreken.

DEL

SKI: Den første fra Ski blomster som kvalifiserte seg til NM, var Emil Bahnson. Han stilte i klassen for dem med fagbrev og vant distrikstmesterskapet for Oslo. Deretter var det Østfoldmesterskapet i blomsterdekorering i Moss. Der stilte Turid Lien, eieren av Ski blomster i gågata i Ski, opp i klasse A, altså klassen for dem med fagbrev. Hun stakk like godt av med seieren. Ikke nok med det. Viktoria Grønn, også hun fra Ski blomster, fikk en fin fjerdeplass i denne klassen.

Og for å toppe det hele gjorde Liv Seland fra Askim rent bord da hun vant klasse B, klassen for lærlinger. Liv er nå inne i sitt andre år som lærling hos Ski blomster.

Norgesmesterskapet foregår i Oslo september 2018.

– Hvordan forbereder en seg til et NM i blomsterdekorering?

– Nei, nå må vi jo øve på forskjellige installasjoner og øve oss på å være kreative. Det gjør vi ved å lage masse flott til befolkningen i Ski. Og noen ganger står vi og øver og øver og plukker fra hverandre og setter sammen en gang til. Kanskje ikke så ekstremt som kokkene gjør, men det må til, understreker Turid Lien.

NM i blomsterdekorering arrangeres av Interflora, som omfatter rundt 400 fagblomsterhandlere i Norge, og Norges blomsterhandlerforbund.

LES OGSÅ: Sjakk matt, mat og mye folk på markedsdagen i Ski sentrum

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken