KRÅKSTAD: Førstkommende lørdag, den 12. november, får Kråkstad Misjonskirke besøk av det plateaktuelle bluesbandet «Rev. John». Bak seg har de allerede lagt fulle hus og begeistret publikum på Herr Nilsen i Oslo og Kulturpuben i Lillestrøm, ifølge en pressemelding fra bluespastoren selv.

Bandet har 20 års fartstid, og platen «Strange Things» - «The Blues According to Rev. John» er den femte i rekken. «Rev. John» er navnet på bandet til bluespastoren «Rev. John»; pastoren som ble omvendt til blues, og som like gjerne opptrer i bluesklubber og på festivaler, som i kirker og på bedehus. Det er John Ultvedt fra Halden som er frontfigur i bandet. Han hadde så vidt begynt sin musikalske karriere før teologistudiene overtok oppmerksomheten. Bluesen gjenoppdaget han under et syv år langt opphold til Bogotá i Colombia. Tilbake i Skien hvor han bodde den gangen, ble han en del av bluesmiljøet i Telemark. Men for noen år siden flyttet han til Mysen. Dermed er det ikke snakk om noen langveisfarende bluesprest som legger turen til Kråkstad på lørdag.

Bandet består foruten Jon «Rev. John» Ultvedt på vokal, piano og Hammond B3, av Trond Ytterbø – (frontmann og leder av Notodden Bluesband i over 40 år), på vokal, gitar og munnspill. På bass og trommer har bandet to adskillig yngre musikere: Arne Steinar Myrvang (tr.) («Akkerhaugen Raid», «Gribbene», «KitFai» og «Over The Trees»). Tobias Flottorp Heltzer (bass), («Morgan Sulele», «Karen Jo Fields», «Ingvild Flottorp», «Gribbene», «Over The Trees» - I tillegg en dyktig produsent som har produsert og spiller på to av Top 20 – Americana 2021-utgivelsene (bl.a. Karen Jo Fields’ siste plate).