– Han var det store idolet. Alle så opp til Harald

Odd haktor slåke

Odd haktor slåke

Av

Sorg og beundring preger reaksjonene på Harald Skoglunds bortgang.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SKI: Skoglund var leder og trener i Kolbotn bokseklubb, men hadde en hel rekke verv innen idretten gjennom sitt 75 år lange liv. Han var president, og æresmedlem i bokse- forbundet. På 70-tallet var han landslagstrener i boksing. Skoglund var også leder av Akershus Idrettskrets i seks og et halvt år. For å nevne noe.

Skoglund var spesielt opptatt av å ta vare på ungdommen. Det var også litt av motivasjonen da han blant annet startet opp Kolbotn Bokseklubb på 90-tallet, og klubber i både Ski og Drøbak tidligere i karrieren.

- Veldig støttende fyr

André Sollund, som nå driver Armada Bokseklubb i Ski, og tidligere var trener og primus motor i Ski Kampsportklubb, sier dette om sin tidligere trener:

– For meg var han en veldig støttende fyr. En som alltid var opptatt av hvordan det gikk både med klubben jeg hadde startet og med bokserne, sier Sollund, som var innom Kolbotn Bokseklubb tidlig i karrieren.

– Harald vokste jo opp på gata og var opptatt av at barn og unge skulle ha noe å drive med. Bokseklubben var et storbyprosjekt for ham. Det var ikke en klubb hvor man skulle dyrke frem enere. Det synes jeg er en god motivasjon og en god tanke. Han lykkes også, sier Sollund.

Stort idol for ungdommen

Ordfører i Frogn og president i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke, har kjent Skoglund i mange tiår. Ikke bare gjennom boksingen. De har nærmest vært naboer i Drøbak i en mannsalder.

– Harald var med da vi startet Drøbak Bokseklubb på 70-tallet. Han var det store idolet for ungdommen den gangen. Det er det ingen tvil om. Alle så opp til ham. Det er veldig trist at han nå er gått bort, sier Slåke, på telefon fra Brasil.

– Han var en som fikk uvanlig lett kontakt med folk, og han var en som var veldig opptatt av den sosiale biten. Harald var veldig inkluderende, og han så alle. Han har styrt mange ungdommer på rett spor, mener Slåke.

Artikkeltags