Planlegger 140 boliger ved møbelfabrikken

FORLENGER BOLIGOMRÅDET: Her lengst vest på Finstad i Ski planlegges det nå 140 nye boliger. REvheim møbelfabrikk ligger ytterst til høyre.

FORLENGER BOLIGOMRÅDET: Her lengst vest på Finstad i Ski planlegges det nå 140 nye boliger. REvheim møbelfabrikk ligger ytterst til høyre.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nye boliger vil om få år reise seg på området der bygningene etter Revheim møbelfabrikk står i dag. Hoveddelen blir blokker opp til fire etasjer.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

SKI: Etter planen var det ikke meningen at denne utbyggingen skulle dras i gang før etter 2019. Men kommunen har erfart at tidligere boligprogram, som detaljert fastsetter hvor og når det skal bygges, ikke fungerte slik målsettingen var. Dette står det i papirene som følger forslaget til reguleringsplan.

Rådmann Audun Fiskvik viser til at private grunneiere og eiendomsutviklere meldte inn behov for å bygge, men uten å følge opp med konkrete byggeplaner.

– Dette kunne blokkere for andre med mulig bedre fremdrift, mener rådmannen.

For perioden 2011–2022 er det derfor ikke laget et detaljert boligbyggeprogram, så da åpner mulighetene seg for flere.

Fortetting på fabrikkområdet

For fem år siden ble området ved Revheim møbelfabrikk omdisponert fra industri til boligformål. Feltet ligger helt vest på Finstad, langs Skogsnarveie, helt inntil grensen mot Ås.

Tilsammen dreier det seg om i overkant av 35 dekar. Det er Ski Boligutvikling AS som eier det meste. Dette selskapet har Sjur Hanserud som administrerende direktør.

På boligajkt? Sjekk hva som ligger ute for salg i Follo akkurat nå

Opp til fire etasjer

Det er kommet reaksjoner på at bebyggelsen skal kunne være så høy som fire etasjer.

Til dette skriver rådmannen:
– Kommunens eldreboliger i Lilleteigen kan få noe mindre tilgang på kveldssol, men etter rådmannens vurdering er det ikke mer enn det som må påregnes ved nybygg i tettbebyggelse.

Byggestart kan bli i 2015, men dette er ikke endelig bestemt.
I plan- og byggesaksutvalget foreslo Høyre at ingen boligblokkbebyggelse skal ha mer enn tre etasjer. Dette fikk Høyres tre stemmer, mens de andre åtte i utvalget gikk for forslaget til rådmannen.

Les flere boligsaker fra Follo her

Parkeringen er lagt under bakken, mens det blir handikapparkering under tek.
Planforslaget ligger ute til høring i kommunen frem til 5. mai.

Hva mener du om boligplanene ved den gamle møbelfabrikken? Si din mening i kommentarfeltet under:

Klikk deg tilbake til forsiden for flere lokale nyheter her

Artikkeltags