Furumogrenda blir nytt veinavn i Ski

STIKKVEI: Både hovedveien og utstikkeren til venstre er Eikjolveien. Navnet inn til det bye boligfeltet (det lyse feltet) kan bli Furumogrenda.

STIKKVEI: Både hovedveien og utstikkeren til venstre er Eikjolveien. Navnet inn til det bye boligfeltet (det lyse feltet) kan bli Furumogrenda. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Eierne av Furumo i Eikjolveien vil ikke at det nye boligfeltet skal assosieres med gårdsnavnet. Plan- og byggesaksutvalget har likevel vedtatt at veien inn til det nye byggefeltet skal hete Furumogrenda.

DEL

SKI: Et enstemmig Plan- og byggesaksutvalget i Ski har nå gitt navn til veien fra Eikjolveien og inn til det nye boligfeltet som skal bygges etter Solborg bo- og aktiviseringssenter. Utbyggeren Follohus bruker navnet Furumo om feltet der det skal føres opp 72 eneboliger og rekkehus. De nye boligene skal ligge rundt en sirkulær vei med adkomst fra Eikjolveien.

Eierne at Furumo vil ha seg frabedt at navnet Furumo skal forbindes med det nye boligområdet.

– Vi ønsker overhodet ikke at gårdsnavnet Furumo skal assosieres med dette nye boligfeltet som er et svært dårlig eksempel på god arkitektur. Gårdsnavnet Furumo tilhører det som er igjen av småbruket Furumo på den andre siden av veien, og har ingenting med «boligkassene» som skal oppføres å gjøre, og skal således ikke brukes for å navngi veien som sVikal bygges på det nye boligfeltet, skriver hjemmelshaverne i et brev til Ski kommune.

I brevet lister de opp en rekke forslag til navn på den nye veistubben, fra Eikjolsvingen til Solborggrenda og Åråsjordet, for å nevne noen av de 25 navneforslagene.

De er ikke blitt hørt av administrasjonen i Ski kommune. I innstillingen til Plan- og byggesaksutvalget stilte konstituert rådmann og kommunalsjef seg bak Furumogrenda som nytt veinavn. I Plan- og byggesaksutvalgets møte onsdag vedtok politikerne at veien skal hete Furumogrenda.

Artikkeltags