River butikken på Bøleråsen og bygger 32 leiligheter

Jevnes med jorden: Ivar Bjoner (t.v.) og Anders Borgen står bak Spar-butikken som skal rives på Bøleråsen. Nybygget skal inneholde både leiligheter og butikk.

Jevnes med jorden: Ivar Bjoner (t.v.) og Anders Borgen står bak Spar-butikken som skal rives på Bøleråsen. Nybygget skal inneholde både leiligheter og butikk.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I flere år har de jobbet med planene, men nå er Ivar Bjoner og superarkitekt Stein Halvorsen et skritt nærmere nytt butikksenter og leiligheter på Bøleråsen.

DEL

SKI: Ivar Bjoner (52) har planen klar. Spar-butikken og senteret han eier på Bøleråsen skal rives og gi plass til 32 nye leiligheter med handelssenter i første etasje. Adressen blir Bregnefaret.

– Vi har jobbet med denne planen i over tre år, og nå er salget av leilighetene i gang, sier Bjoner.

Leilighetene er på 70 til 90 kvadratmeter, og selges av Attentus Eiendomsmegling i Ski.
Ivar Bjoner og eiendomsmegler Anders Borgen møter Østlandets Blad på Bøleråsen.

– Parkeringsplassen her blir større. Boligene og handelssenteret blir liggende fra enden av dagens butikk og nordover, sier Bjoner.

Moderne

Arkitektfirmaet Stein Halvorsen, som holder hus i Oslo, har tegnet prosjektet. Halvorsen er ikke ukjent med prosjekter i Follo.

– Vi tegnet det nye politihuset og Follo tingrett, og boligene i Ormerudveien på Kolbotn, som ble bygd etter litt av den samme lesten som prosjektet på Bøleråsen. Vi legger stor vekt på at hver enkelt leilighet skal ha lys og rom rundt seg slik at det blir minimalt innsyn. Leilighetene på Bøleråsen blir liggende høyt og fritt, og samtlige får utsikt, og hele området blir preget av en grønn profil, sier Halvorsen.

Jordvarme

– Leilighetene blir bygget, som et av de første leilighetsbyggene i Ski, etter de nyeste byggeforskriftene. Dette betyr økt fokus på miljø og tilgjengelighet som gir fremtidige beboere i Bregnefaret høy bokomfort og lave bokostnader. Oppvarmingen skjer via bergvarme som legges som behagelig vannbåren gulvvarme. En leilighet uten panelovner som står i veien er dessuten enklere å møblere og brenner ikke støv som bidrar til et bedre inneklima, sier Bjoner.

Mellom byggene finner man et grøntområde og under hele området ligger det nye nærsenteret. I tilknytning til leilighetene ligger også parkeringsanlegget hvor alle leiligheter får én plass hver under tak. Utbyggerne håper attraktiv arkitektur og en sentral beliggenhet på Bøleråsen, vil lokke folk som er på boligjakt.

– Vi har solgt noen leiligheter, men må komme omtrent halvveis før byggingen kan starte. Vi ser ofte stor aktivitet i boligmarkedet i januar og håper på økt fart nå, sier Borgen.

Artikkeltags