Gå til sidens hovedinnhold

Slik fikk de drømmehuset

Artikkelen er over 6 år gammel

Torunn Skau og Kevin Johnsrud klarte å passere det store hinderet.

(Siste)

[Smaalenene] På en sofa i en lys og romslig stue sitter Torunn Skau og Kevin Johnsrud. På bordet blafrer telys, på veggene henger et svært bilde med zebraprint. Noen nisser er plassert rundt om i rommet – det er jul i huset. Det unge parets helt eget hus.

– Vi har bodd her siden mai, sier Skau blidt og titter seg rundt i stua.

Huset ligger ved Eidsberg stasjon i Østfold, er på 250 kvadratmeter og har tomt på halvannet mål.

Det unge paret har alltid vært bevisst på at de ikke ville leie bolig, så sant de kunne slippe. Kjøper du bolig, investerer du tross alt i noe du en dag kan få noe igjen for.

– Det er bedre å satse større. Vi hadde vært sammen i to år, og tenkte at «går det, så går det». Og det har jo gått bra, smiler de to.

For mange unge er egenkapitalen det store hindret for å kjøpe seg bolig. Minst 15 prosent av kjøpesummen er mer enn de fleste unge har tilgjengelig.

– Vi har hatt god hjelp av en sperret sparekonto, som foreldrene mine satte opp. Den fikk jeg ikke røre før jeg ble 18, forteller Torunn.

At kontoen var sperret har ikke alltid vært populært.

– Jeg er jo et hestemenneske, og en periode var jeg helt bestemt på at jeg ville ha en hest for pengene. Men foreldrene mine sa nei, og i dag er jeg veldig glad for det, fastslår hun.

Men begge to har også passet på å spare. Julegaver, bursdagsgaver og konfirmasjonspenger, i tillegg til å jobbe fra ung alder.

I dag er de begge i full jobb; han som sveiser, og hun som servicetekniker.

– Vi hadde rett over 400.000 i egenkapital. Resten har vi lånt, sier de to. Totalt kom huset på 2.260.000 kroner. (ANB)

Les hele saken og se flere bilder i Smaalenene

Kommentarer til denne saken