Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene steg med 0,5 prosent i oktober

Boligprisene i oktober var langt sterkere enn det som er normalt.

Tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene i oktober steg med 0,5 prosent. Korrigerer vi for det som er normale svingninger for måneden, var det en oppgang på 1,1 prosent.

De seneste tolv månedene har boligprisene i Norge steget med 7,1 prosent. Den sterkeste oppgangen finner vi i Oslo, med en oppgang på 9,5 prosent. I foregående måned steg boligprisene i hovedstaden med 1 prosent. Det tar nå i gjennomsnitt 21 dager å selge en bolig i Oslo.

Oktober er normalt en svak måned i det norske boligmarkedet. I fjor var det et fall i oktoberprisene på 0,8 prosent, mens i oktober 2018 falt boligprisene med 0,6 prosent.

- Boligprisene fortsetter å stige i oktober, noe som er unormalt for denne tiden av året. hvis trenden vedvarer ut året er sesongmønsteret med stigende priser i første halvår og synkende priser i andre halvår brutt, sier adm. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en kommentar.

Eiendom Norge venter likevel en mer normal utviklingen i tolvmånedersveksten fremover.

Fortsatt styrke

Men koronaåret 2020 har utviklet seg til å bli mye sterkere i boligmarkedet enn slik som det så ut på vårparten. DNB Eiendom ventet en økning i boligprisene i oktober på 0,5 prosent ut fra egne tall.

- I vår portefølje ser vi pluss. Styrken i markedet vi hadde i september fortsatte inn i oktober, det gjelder både antall visninger og boliger som går over prisantydning. Det er nesten så jeg lurer på om jeg ser på tallene fra september, sier adm. direktør Terje Buraas i DNB Eiendom til Nettavisen Økonomi.

- Det er solgt rekordmange boliger sist måned i likhet med månedene etter at de strengeste koronatiltakene ble opphevet, kommenterer Lauridsen.

Ifølge Buraas går mange av boligene for mer enn det de er vurdert til.

- 60 prosent av boligene vi solgte i oktober, gikk over prisantydning. Tallene er overraskende sterke i vår portefølje. Årsaken er veldig enkel: renten, sier Buraas. 1 prosentpoeng ned på renten er anslått til å gi en boligprisvekst på 10 prosent over en treårsperiode.

Kommentarer til denne saken