Gå til sidens hovedinnhold

Boligstylist Sandra fra Ski har store ambisjoner - sammen med Marita skal hun gutse

Sandra Gerecke fra Ski har fått stadig mer å gjøre på sine fem år som boligstylist. Nå har hun fått Marita Grønlund med på laget. Målet er å vokse videre.

SKI: Det har gått veldig bra siden starten.

– Jeg gleder meg skikkelig og kjenner at 2021 blir bra. I år satser vi, sier Sandra Gerecke.

Hun håper det nye året blir bra på mange andre områder også, for alle.

– Det er veldig fint at du tør å gutse og skape arbeidsplasser i denne tiden med mange permitteringer. I de bransjene det går bra, må man tørre å satse. Man må se lysglimtene og at noe går bra, sier Marita Grønlund.

LES OGSÅ: Loftsetasjen var helt strippet – her har Liss Maria (33) bygd sitt eget paradis fra scratch

Gjør hverandre gode

Målet på sikt er å ansette enda flere.

– Marita kan masse ting som ikke jeg kan, og det er det jeg trenger. Da gjør vi hverandre gode og blir et bra team. Jeg kjenner meg tryggere på å ta valg når jeg har noen å sparre med, sier Gerecke.

I de periodene hun har hatt en elev utplassert fra Ås videregående skole, merket hun veldig godt at det skulle vært fint med en til. Nå fra månedsskiftet er Marita Grønlund i gang som markedsansvarlig.

LES OGSÅ: Malin (33) deler interiørtips for barnerom til over 140.000 følgere. Nå er hun nominert til pris

Et sted å vokse

Da hun begynte å kjøpe inn møbler til formålet, brukte hun garasjen hjemme. Etterhvert leide hun lager i Hobøl. Først et på 60 kvadratmeter, så et litt større på den samme gården.

I oktober flyttet hun bedriften til Glynitveien på Drømtorp, der hun har 200 kvadratmeter.

– Slagordet for Drømtorp er «Et sted å vokse». Det passer meg perfekt, for det er det jeg ønsker. Jeg har mål om ikke å være i disse lokalene i mer enn fem år, sier Gerecke.

LES OGSÅ: Kjetil (39) fra Langhus starter kjøkkenbutikk i de gamle Jysk-lokalene i Ski


Skape arbeidsplasser lokalt

Hun understreker at det ikke betyr at hun har noe ønske om å være størst i bransjen.

– Det handler om å få det til, og at man kan skape arbeidsplasser og at folk kan være hjemme med barna sine etter jobb. Du må ikke reise i halvannen time for å få til det. I Ski kan du være hjemme på tre minutter, og vi kan levere et like godt produkt som de i Oslo kan.

– Man må ikke booke noen fra Oslo for å få et like bra produkt. Nå under korona er man ekstra opptatt av å støtte lokale bedrifter, og det er helt topp, sier Sandra Gerecke.

LES OGSÅ: 52 av 57 leiligheter solgt på Utsikten på Langhus gård


Møblene må passe inn

Hun har flere forskjellige stiler representert blant møblene og tilbehøret på lageret.

– Det går på stilen til den aktuelle boligen. Et funkishus kan ikke ha samme stil som et gammelt hus fra 1800-tallet. Eller hvis du styler et småbruk, må det innby til et småbruksliv. Og et nybygg krever en helt annen stil enn et småbruk, sier Gerecke.

– Det blir litt min jobb fremover å få til flere samarbeidsavtaler med aktører innen møbel og interiør, slik at vi kan få et enda større varelager som kan dekke etterspørselen og bidra til at vi kan utføre flere stylingoppdrag samtidig, sier Grønlund.

LES OGSÅ: Disse grepene gjør Jørn (33) og Trude (38) når de skal style boligen din

Kan gjenbrukes i lang tid

De to kvinnene understreker at ikke alt trenger å være nytt. Det sirkulære blir stadig viktigere også i denne bransjen.

– Jeg liker å kjøpe brukt, og så pusser jeg det opp så det ser fresht ut. Du kan faktisk gjenbruke ting i lang tid. Du kan spraylakkere et bord for å få det i en helt annen farge. Da ser du det plutselig fra et nytt perspektiv, sier Sandra Gerecke.

Gjenbruk er også med på at hun kan holde seg unna det høyeste prisnivået.

– Jeg har bodd i Ski i mange år og har vært inne i veldig mange hjem. De fleste er opptatt av å ta vare på tingene sine, men kanskje bytte ut litt dersom de ser at det er nødvendig for salget, eller rett og slett ønsker å «fornye» hjemmet litt, sier hun.

– Styling er en investering som kan gi stor gevinst, mener Marita Grønlund.

LES OGSÅ: Glamorøse kvinner med mord i blikket


Å se potensialet

Boligstyling skal ikke dekke over feil og mangler, men vise boligens potensial, et sted kjøperen har lyst til å se seg selv og hva vedkommende kan utrette med et strøk maling.

– Når du viser frem noe som må fikses på, og du viser det på en fin måte, ser folk potensialet og sier at «Dette klarer vi», sier Sandra Gerecke.

Kjøperen skal se at det er koselig i boligen, og at det er lett å pusse opp det de vil gjøre.

– Du skal få en følelse av at huset sier «Velkommen». Det er en klisjé, men det er jo sånn. Når du går inn i en bolig som ser rotete ut, er det ikke slik at du får lyst til å bo der. Men er det fresht og fint, ser kjøperne at det er koselig der. Å skape den følelsen er alfa og omega, sier Sandra Gerecke.

LES OGSÅ: – Jeg våknet og hylte ut av vinduet


Koreograferer julekalenderen 2021

«Men er det ikke ...?« tenker du kanskje. Ja, vi har skrevet om henne flere ganger før. Hun har fått skolebarn over hele Norge til å danse BlimE-dansen, har vært med i flere TV-programmer og store oppsetninger. Men det er som boligstylist hun har den daglige jobben.

Sandra Gerecke får fortsatt danseoppdrag.

– Jeg skal koreografere julekalenderen 2021 på NRK. Det har jeg veldig lyst til å gjøre, for det ligger mitt hjerte nær. Slike oppdrag vil jeg gjerne si ja til. Jeg vil gjerne gjøre det til jeg blir 80!

– Da er det fint å ha en til som kan ta seg av stylingfirmaet. Jeg vil ikke si nei til boligoppdrag, nå som jeg allerede har bygd opp denne bedriften. Det kommer inn mail og telefoner hele tiden, og da vil man ikke si nei, sier hun.

LES OGSÅ: Sandra har laget dansen hele Norge skal danse

Kommentarer til denne saken