80 personer i fakkeltog mot bompenger i Ås og Ski

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: Torsdag kveld var det fakkeltog mot bompenger på lokalveier i Ås og Ski. Rundt 80 personer møtte opp til toget, som startet fra to forskjellige steder: et fra Nordby Kirke og et fra Solberg Gård.

På DaVinci brua møttes de to togene, fra "hver" sin del av bygda. Og brua har en symbolikk, den vurderer Statens Vegvesen nemlig å fjerne, for å få plass til ny E18, som eventuelle bompenger skal dekke inn kostnader for.

– Vi har nå markert at vi ikke synes noe om at Vegvesenet skal lage en bomring i Ski og Ås, sa Geir Olav Bergene til den samlede forsamlingen på brua.

– Å kjøre barna til barnehagen, skolen eller fritidsaktiviteter skal ikke finansiere ny E18. Vi vil fortsette å bruke svømmehallen, idrettsannlegg, kirken eller noe så enkelt som å fylle bensin uten bompenger, fortsatte han.

Blir for dumt med bompenger

En av de som gikk i fakkeltoget, var Kjell Flauring. Han synes det blir for dumt med bompenger, uansett hvilket omfang det er snakk om.

– Jeg jobber i Ski og bor i Norde Frogn. Det blir for dumt hvis jeg skal betale flere tusen kroner i året i bompenger, for å komme meg på jobb, fortalte han engasjert.

FrP-politiker Gro Haug har markert seg i kampen mot bompenger på lokalveiene. Hun synes torsdagens fakkeltog var både hyggelig og givende.

– Jeg er glad for at så mange tok seg tid til dette. Dette var veldig hyggelig, og ikke minst viste det engasjement blant lokalbefolkningen. Jeg håper dette sender sterke signaler til kommunestyrene, for det er ikke ofte vi går i fakkeltog her i bygda.

Artikkeltags