Gå til sidens hovedinnhold

Håper på ny folkefest med bondepub og markedsdag på Bøndenes Hus

Artikkelen er over 4 år gammel

I fjor kom det 2.000 mennesker til markedsdagen på Bøndenes Hus i Ski. Nå gjentas den årlige suksessen.

SKI: Det er stor variasjon i programmet for søndagen. Ja, i år starter det faktisk på lørdag.

– Da har vi bondepub for første gang. Vi har tenkt på det noen år, men det er ikke blitt noe av før nå. Det blir levende musikk med Styggen på låven og Wild Horse Linedancers har to oppvisninger i løpet av kvelden, sier Marianne Johansen Myrbraaten i arrangementskomiteen. De har leid inn dansegulv på 25 kvadratmeter, så det er bare å svinge seg.

– Dette blir en god, gammeldags dans på lokalet Det er bare å ta på danseskoene, sier hun. Det er plass til 150 personer i teltet, og det er også mulig å sitte inne hos Alba Catering. Det er mulig å komme med ønskelåter til kveldens DJ.

Markedsdagen på søndag foregår kl. 11.00-16.00, og det er ny utstillerrekord. Lokale matprodusenter kommer, og nytt av året er Barnas krambod hvor de selger noe de har plukket selv. Langhus Blæselag og Finstad Gla'Brazz underholder i to omganger. Det er parkering på jordet ovenfor Bøndenes Hus. Det er IKKE parkering ved kirken i år. Bygdekvinnene er på plass, og store og små får nærkontakt med både dyr, gammeltraktorer, veteranbiler og -motorsykler.

– Vi åpnet i slutten av mai, og juni var en kjempegod måned som restaurant. Vi har fått mange bestillinger til cateringen også. Folk har vært kjempehyggelige og takk godt imot oss, sier Silvia Carlucci i Alba Catering.

– Jeg må si dette har gått over all forventning. Det er fenomenalt det dere har fått til, sier styreleder Dag Mork Ulnes, som er glad for at huset har fått en levende restaurant. Også under skolestarten var det mange som spiste der med barna etter første skoledag.

Vev som kulturbærer

Tradisjonen tro er Ski historielag medarrangør og bruker markedsdagen for å markere den årlige kulturminnedagen.

– Tema i år er billedvev og vevarbeider som kulturbærer, sier leder Knut Falla i Ski historielag.

De siste årene har markeringen omfattet alt fra hjemmebrenning til strikking og helleristninger. Det blir mye fint å se i år også.

– Jeg har holdt på med veving i 30 år, tenker jeg, sier Laila Haug.

Får du ikke kommet til Bøndenes Hus på søndag, har du flere sjanser. Utstillingen flyttes til Ski bibliotek, hvor du kan se den et par uker fremover.

Kommentarer til denne saken