Gå til sidens hovedinnhold

De gleder seg til å servere 4.000 gjester

Bøndenes Hus i Ski kommer til å syde av liv på søndag.

Artikkelen er over 2 år gammel

Bøndenes Hus kommer til å syde av liv på søndag. Silvia og Luigi i Alba Catering ser frem til den store dagen.

For abonnenter

SKI: - Dette blir hektisk, men spennende. Det er meldt fint vær, så vi forventer dobbelt så mange besøkende som i fjor. Det vil være mye å gjøre, men det er bare moro å møte folk og snakke. Hvis vi får muligheten, tar vi gjerne en tur og snakker med de andre utstillerne. I fjor hadde vi ikke muligheten til det, annet enn fem minutter etter at det var slutt. Så vi håper vi får muligheten i år, sier Silvia Carlucci.

LES OGSÅ: Setter sitt italienske preg på lokalsamfunnet i Ski

Alba Catering driver serveringen på Bøndenes Hus, og gleder seg til en travel helg. Det italienske paret er fornøyd med måten de er blitt tatt imot på i lokalsamfunnet.

- Det går veldig bra her. Det er alltid rom for forbedring, men det er veldig spennende. Vi gleder oss til å forbedre oss og at Bøndenes Hus blir bedre kjent, sier Carlucci.

Bygdepub

Det tjuvstarter allerede fredag kveld med bygdepub. Det blir utstilling av biler fra Amcar Follo, og The Hard Rollin' Daddies spiller 50-tallsmusikk, rock'n'roll og rockabilly, ispedd en dash country. Her er det transport inkludert for dem som bestiller billett på forhånd. Lørdag skal Av full hals råde grunnen i utelivet i Ski alene.

LES OGSÅ: Fin dag for hele familien

Søndag får du et glimt av hvordan livet på bygda var i gamle dager. Du kan spise alt fra elgburger til potetlomper og pultost. Målet for markedsdagen er å få frem mangfoldet i Ski rundt tradisjoner, fritidsinteresser, mattradisjoner, håndverk, verktøy, maskiner, kunst, kultur og historie - og ikke minst gjøre det kjent for kommende generasjoner.

Venter rekord

Arrangørene anslår at nærmere 3.000 mennesker var innom i fjor. En lovende værmelding skulle tyde på at den rekorden ryker nå i helgen.

- I fjor kom det folk helt fra Asker! De skulle kjøpe vårruller fordi de syntes de var så gode. De fleste kommer fra Follo og mange barnefamilier. De som er dårlige til beins kan også komme. Det er lagt opp til at det skal være greit med rullestoler her. Markedsdagen er egentlig for alle fra 0 til 100 år, sier Marianne Johansen Myrbraaten.

Det er trekning på inngangsbilletten.

- Vi håper ingen blir fornærmet selv om vi har 20 kroner i inngangspenger. Det må vi ta for å dekke noen utgifter vi har, sier hun.

Parkeringen skjer på et jorde i Oppsandveien, følg skiltingen.

Ikke bare for bønder

Alle vil finne noe å se på her, for en markedsdag på Bøndenes Hus er slett ikke bare for bønder.

- Alle kategorier mennesker kommer hit. Det er interessant å se hvordan man gjorde ting i gamle dager. Det har vært mye jobb, men det er kjempegøy, sier Myrbraaten.

Markedsdagen åpner allerede klokken 11.00 med salg, mat, aktiviteter, utstillinger og dyr. Inne på Bøndenes Hus har Ski Historielag utstilling av gammelt husgeråd fra før 1960. Den utstillingen flyttes til Ski bibliotek på mandag og står der en ukes tid.

- Vi har mellom 40 og 50 utstillere, sier Marianne Johansen Myrbraaten.

Buckaroo Linedancers fra Langhus kommer også til å sette sitt preg på helgen.

ØB feirer 110 år

11.30 er det påmelding til ØBs pilegrimsmarsj, utdeling av matkupong, kaffe og kringle ved Kråkstad kirke. 12.00 er det åpningstale ved ordfører Hanne Opdan, etterfulgt av musikk ved Langhus Blæselag.

Klokken 12.30 går starten for pilegrimsmarsjen på syv kilometer fra Kråkstad kirke via Bøndenes Hus, hvor deltakerne, får en lunsjpakke, og videre til Ski middelalderkirke.

LES OGSÅ: Den svarte dronningen funnet på pub i Ski

Finstad Gla'Brazz har musikkinnslag, og 15.30 er det foredrag i Ski middelalderkirke om pilegrimsmarsjer. Klokken 16.00 går det buss fra Ski middelalderkirke tilbake til Kråkstad kirke for den som trenger å hente bilen.

Markedsdagskomiteen for Bøndenes Hus, Ski Historielag og Ski Bygdekvinnelag står bak markedsdagen på Bøndenes Hus. I år er det sjette gang den arrangeres.

Kommentarer til denne saken