Gå til sidens hovedinnhold

Bondeopprøret har gjort inntrykk på oss alle

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange sterke historier og voksende frustrasjon har kommet til overflaten. Vi forstår frustrasjonen og jobber aktivt for å løfte fremme bonden i alle fora vi befinner oss i. I helga har Høyre vedtatt et solid landbrukskapittel i vårt program som har flere punkter som styrker beredskapen og landbruk over hele landet.

Dersom et gårdsbruk har potensialet og bonden ønsker å bli litt større, skal det være mulighet for det. Vi vil være en garantist for de som har satset. Samtidig vil vi sørge for at tilskuddene fra staten er tilpasset areal og gårdsbruk som har mer karrige kår. Små- og mellomstore bruk har også livets rett.

Høyre tar på alvor det samfunnsoppdraget som bøndene står bak, både at de skal produsere mat, ta vare på kulturlandskapet og være en ryggrad i lokalsamfunnet.

Vi styrker landbruket over hele landet, holder vår hånd over odelsloven, vil legge til rette for bedre matmerking og vil fortsette det viktig arbeidet med jordvern og nydyrking.

Vi skulle ønsket at bondeorganisasjonene heller satte seg ved forhandlingsbordet, enn at de gikk fra de viktige forhandlingene. De kunne da selv vært med på å løftet inn ytterligere krav og sørget for at oppgjøret til bøndene hadde blitt forbedret, for det lønner seg alltid å forhandle.

Anne Kristine Linnestad, Høyres Landbruksnettverk, Stortinget, Langhus

Kommentarer til denne saken