Gå til sidens hovedinnhold

Bordtennis-NM skal fylle Sofiemyrhallen til randen

Artikkelen er over 3 år gammel

NM i bordtennis for yngre skal fylle Sofiemyrhallen til randen fra fredag til søndag.

OPPEGÅRD/SOFIEMYR: Det starter allerede fredag morgen og varer til søndag ettermiddag. Deltakerne har fått fri fra skolen for å være med på NM.

Dette er tredje gang Oppegård IL bordtennis er vertskap for NM for yngre, etter vellykkede arrangementer i både 2013 og 2016. Bordtennisgruppa kan også feire tiårsjubileum i år, og har altså hatt tre norgesmesterskap på de ti årene.

– Dette er det største bordtennisarrangementet som er i Norge. Vi blir ca. 250 deltakere fra hele Norge, sier styreleder Gard Olsen i Oppegård IL bordtennis.

Lagkonkurranse

Fredag er det lagkonkurranser gjennom hele dagen. Det er direkte utslag. Men blir laget ditt slått ut, går laget videre til et B-sluttspill, slik at det uansett blir ganske mange kamper i løpet av dagen.

De andre turneringene foregår lørdag og søndag. Utøverne i singelklassene spiller i puljer med fire, der de to beste går videre til utslagsspillet.

I tillegg er det double, mixed double og klasser for funksjonshemmede.

– Vi plasserer ut 32 bordtenisbord i Sofiemyrhallen. Jeg tror kanskje vi må opp i 34 noen ganger også, sier Gard Olsen.

LES OGSÅ: Til Kina for å lære bordtennis

Gode tilbakemeldinger

Arrangørene håper på folkefest også på tribunen i Sofiemyrhallen, og frister med gratis inngang.

– Da vi gjorde dette i 2013 var klubben fem år, og det var kanskje ikke så mange andre som hadde tro på at vi skulle fikse noe så stort. Men vi har fått gode tilbakemeldinger på de to NM-arrangementene vi har hatt. Det sto mellom oss og en annen arrangør på Østlandet, og så ble det oss. Vi får en bra tillit fra forbundet, og det er hyggelig, sier Gard Olsen.

– Og så er vi glade for at vi får med Askim & Spydeberg Sparebank. Det er ikke så lett å få til et slikt arrangement uten økonomisk støtte, sier markedsansvarlig Jens Mellquist takknemlig.

– Det har gitt oss muligheten til å oppgradere utstyrssiden litt og få arrangementet mer profesjonelt, sier Gard Olsen.

LES OM NM 2016: Axels (16) vanvittige snuoperasjon i bordtennis-NM

Rett tilbake til barna

– Vi er veldig glade for å få bli med og bidra til et så stort arrangement for barn og ungdom, sier Knut Hovel Heiaas, salgsleder Ski for Askim & Spydeberg Sparebank.

– Dette går rett tilbake til barna. Det er de som nyter godt av dette i forhold til de utgiftene bordtennisgruppa har til innkjøp av utstyr og trenere, sier Jens Mellquist.

– Vi har en trener som jobber fast hos oss på kveldstid. Han er en stor bidragsyter til det miljøet vi har, forteller representantene fra bordtennisgruppa.

Drømmer om hall

Oppegård IL bordtennis lever en omflakkende tilværelse.

– Vi trener rundt om på skolene. Vi trener på Flåtestad skole på mandager, Østli resten av uken og Vassbonn på onsdager. Når du får alt av sommer- og juleavslutninger, foreldremøter og teateroppsetninger, mister vi treningstidene våre. Derfor ser vi på muligheten til å sette opp en egen hall. Det vil gjøre veldig mye for bordtennisgruppa ved å ha én hall hvor vi kan ha bord stående konstant. Det betyr at vi kommer til å øke treningsmulighetene våre, gjerne i tilknytning til det som er nedslagsfeltet for idretten i Oppegård. Det vil også gjøre at vi kan synliggjøre bordtennisen mer. I dag er vi ikke der de andre idrettene er, sier Gard Olsen.

Kommentarer til denne saken