Gå til sidens hovedinnhold

Børner i vei for tredje gang

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er bare å gjøre seg klar for tredje dose film det lukter svidd av. Børning 3 har fått 15 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.

OSLO/FOLLO: Onsdag ble det klart at Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd etter markedsvurdering til to nye spillefilmer, begge gamle kjenninger: Børning 3 og Knutsen & Ludvigsen og det store dyret.

LES OGSÅ: Børning tok storeslem under årets Amanda

Ifølge nfi.no fikk markedsfilmene tilskudd under hvert tilskuddsnivå, som var nytt av 2017 etter ny forskrift om tilskudd til audiovisuell produksjon.

Torsdag kveld blir det full gass på SF Kino Ski. Da er det festvisning av Børning 2 med regissør, skuespillere, grombiler og folkeliv.

 

Ender på Nürburgring

Filmkameratene AS og regissør Hallvard Bræin er tildelt 15 millioner kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Børning 3.

Denne gangen tas publikum med fra Norge til Tyskland, og det hele ender i et ellevilt løp på bilsportens mekka, Nürburgring. Filmen er en actionkomedie der bilkjøring er hovedingrediens. 

Også denne gangen blir det stor fart, mange hestekrefter og heftig konkurranseinstinkt.  Vi får et gjensyn med de kjente og kjære karakterene fra de foregående filmene og blir introdusert for kjente navn fra Sverige, Danmark og Tyskland i de andre rollene.

LES OGSÅ: Gir full gass med grombiler, skuespillere og moro

Follo-film

Børning-universet er på mange måter født i Follo. Hovedrollen til Anders Baasmo Christiansen er basert på Richard Bugge Andersen som eier Mustangen Lillegul. Han driver Pony Parts i Ski og er en kjent skikkelse i motorsportmiljøet.

Mye av den første filmen ble spilt inn i Follo. Her finner du både Tyrigrava hvor Pony Parts holdt til før (Stallion Parts i filmen), Ski Bygg på Kjeppestadveien, fartskontroll på Løkenveien og jernbaneovergangen i Kråkstad med statister fra Kråkstadtunet ved bommen. Driftingstjernen Fredric Aasbø fra Siggerud har stått for flere av de spektakulære scenene.

Regissør Hallvard Bræin har tatt turen til begge DVD- og Bluray-lanseringene som har foregått hos Pony Parts, og det har vært mye action i nærheten av kinoen i Ski ved begge kinopremierene. Nå kommer det altså til å bli liv og røre en tredje gang.

10 år gamle Andreas har bygd sin egen Lillegul. Han hadde reist helt fra Halden for å få med seg DVD- og Blu ray-lanseringen av Børning 2 hos Pony Parts i Nygårdskrysset. Der skrev regissør Hallvard Bræin autografer så blekket sprutet.

 

Det store dyret

I tillegg er Tordenfilm AS og regissørene Rune Spaans og Gunhild Enger tildelt syv millioner kroner i produksjonstilskudd til Knutsen & Ludvigsen og det store dyret.

Vi møter igjen de to tunnelboerne Knutsen og Ludvigsen på nye animerte eventyr. Det blir dramatisk når Knutsen og Ludvigsen tror de kan miste tunnelen sin.

LES OGSÅ: Andreas (10) lagde sin egen Lillegul

Kommentarer til denne saken