FOLLO: Endelig mandag, og klart for ei ny uke med alt den innebærer. Du har kanskje vært borte i helga, og ikke fått med deg alt som har skjedd? ØB har vært på vakt hele helga, som alltid, og har gitt deg siste nytt.

Her er noen av helgas mange hendelser.

Helga startet med øvelse

Brannvesenet må jo også øve for å bli gode i jobben sin, og helgen startet med en stor røykdykkerøvelse i et gammelt hus i Kolbotnveien på Kolbotn.

Det var klokken 14:02 fredag ettermiddag at øvelsen fant sted, og mange utrykningskjøretøyer var på plass.

Mer dramatikk var det fredag kveld ved 20-tiden, da politiet fikk et avgjørende tips fra en svært oppmerksom medborger. Vedkommende hadde nemlig lest en etterlysning av en stjålet bil på sosiale medier. På Sonsveien i Hølen hadde tipseren gjort observasjon av samme bil, og deretter ringt til politiet.

Politiet kjører til stedet hvor bilen skal ha blitt sett. Der kommer de over en bil og en mannlig sjåfør, og fikk kontroll på både bilen og mannen. Det endte i kasjotten.-

Laget kvalme

Det var flere tilfeller av bråk natt til lørdag, blant annet ved Oscarsborg Hotell. Klokken 01.20 natt til lørdag varslet ansatte ved hotellet om en bråkmaker som skapte uro på utsiden av hotellet.

Mannen, en kar i 30-årene fra Sunnmøre, ble gitt pålegg om å roe seg og ble anmeldt for ordensforstyrrelse.

Litt senere fikk politiet også inn en melding om bråk ved utestedet Bergmanns i Ski, hvor en person i 30-årene fra Ski laget kvalme på stedet. Han nektet å forlate stedet, selv om han ikke varvelkommen.

Da politiet kom, ble han imidlertid mer samarbeidsvillig, og du kan lese mer om begge disse hendelsene ved å følge denne lenka:

En politipatrulje påtraff for øvrig en motorsykkel i Drøbak klokka 03.10 natt til lørdag, hvor føreren stakk fra stedet til fots. Der ble det nøstet litt, og etter hvert fant politiet frem til en adresse i Drøbak. Det viste seg at sønnen av MC-eier hadde vært ute og kjørt ulovlig. Han ble avhørt og erkjente kjøring uten gyldig førerkort.

Det dreide seg om en 15 år gammel gutt som hadde kjørt ulovlig på en 125 kubikk lett-MC, ifølge politiet.

Løpsfesten var tilbake

Lørdag var det heldigvis også hyggelige ting som skjedde, da Oppegårdmila var tilbake etter et par års pause fra offentlig storarrangement med mange mennesker på grunn av pandemien.

Det ble en løperfest for 250 store og små, og gleden var stor på Østre Greverud.

Moro var det også i Ski ishall, hvor det var en fest for alle som elsker katter.

Rundt 250 firbeinte med og uten pels deltok i katteutstillingen i regi av Smaalenene katteklubb denne helga.

Anmeldt

Politiet meldte om en trafikkulykke langs Nesoddveien lørdag 11. juni. Hendelsen endte med anmeldelse for en mann i 30-årene fra Drøbak. Hans førerkort ble tatt i beslag etter hendelsen, som endte på taket, bokstavelig talt.

Hendelsen skjedde rundt klokken 14.30 lørdag.

Viste frem våpen ved storsenteret

Ved 18-tiden lørdag fikk politiet inn melding om gjeng ungdommer som var samlet utenfor Ski storsenter. En av dem skal ha vist frem et våpen eller noe som lignet på et våpen. Gjengen var borte da patruljen kom frem, men en vekter på stedet kunne fortelle at de hadde vist bort ungdommer som hadde laget kvalm på kjøpesenteret.

Politiet har en teori om at våpenet er en soft gun og antar at ungdommene har forflyttet seg videre fra Ski sentrum med buss.

Klokken 19.30 lørdag fikk politiet en melding om mulig ran i Ås sentrum: En gutt i tenårene skal ha bli fratatt en sekk og et bankkort. Hendelsen ble først vurdert som et ran fra politiets side, men etter en grundigere undersøkelse fant vi ikke tegn på trussel, melder politiet, ifølge Vestby Avis.

Tenåringsgutten skal ikke ha blitt truet med våpen eller andre gjenstander, men politiet har en klar formening om hvem de mistenkte gjerningspersonene er, og det skal være to jevnaldrende gutter.

Måtte stoppe bilfest

Like etter midnatt natt til søndag oppløste politiet en «street meet» for bilglade folk på et industriområde på Trollåsen.

Ved ettiden natt til søndag kom det iogså nn meldinger fra bilister om flere grisekjøringer på E6. Du kan lese mer om dette ved å følge denne lenka:

Gutt slått med flaske – bråk ved utested

Nok en gang ble et utested rammet av bråk, og dette skjedde natt til søndag. Politiet måtte rykke ut til et utested i Ski sentrum klokka kvart på tre i natt, da de fikk en melding fra en ansatt på utestedet om at en gjest hadde blitt truet av flere. Det brygget opp til slåsskamp, for det var en gjeng som sto ute og ventet på en person inne. Da patruljen ankom, får de kontroll på en person som har noe blod i ansiktet. Vedkommende som skal ha utøvd volden mot mannen vi påtreffer med blod i fjeset, var imidlertid ikke lenger på stedet.

Politiet rykket også ut til Badeparken i Drøbak natt til søndag i forbindelse med at en tenåring hadde blitt slått i hodet med ei flaske.

Det skal ha vært flere som har gått til angrep på gutten, og politiet rykket ut. Det endte opp med et kutt i hodet, og en tur til legevakta.

Bråk var det også i Ås i forbindelse med en studentfest natt til søndag.

Klokka var ikke mange minutter over midnatt da den første telefonen kom inn til operasjonssentralen i Øst politidistrikt med klager på støy fra en fest utenfor studentboligene på Pentagon. Det av et større utendørs musikkanlegg som skape forbitrelse i nabolaget, og ved midnatt var tålmodigheten slutt. Da patruljen kom frem, avsluttet festdeltagerne moroa, skrudde av lyden og trakk inn.

Kvinne fra Nordre Follo spilte så høy musikk at politiet gikk til aksjon

Det er ikke bare i Nordre Follo det har skjedd mye natt til søndag. Vi skal nå til Indre Østfold, hvor politiet klokken 01.30, stanset en bil på E18 i Ørjeområdet, etter å ha fått melding om en bil som kjørte rundt og spilte det som blir beskrevet som veldig høy musikk.

Ifølge kom meldingene i utgangspunktet fra Rødenes, men bilen ble stoppet på E18.

Bilen hadde åpenbart vært til sjenanse for flere. Politiet fikk kontroll på føreren, og hun fikk et klart pålegg om å dempe musikken fra bilen. Bilføreren var en kvinne i 20-årene hjemmehørende i Nordre Follo.

Sjekk det folkehavet! Det var ingen tvil om at Follofestivalen slo an i sommervarmen søndag 12. juni i Ski.

En herlig festival

Søndag var det et fantastisk folkeliv i Ski sentrum da Follofestivalen var tilbake.

Det var nok nesten umulig å telle antall mennesker som var på rådhusplassen i Ski denne søndagen, men alle koste seg med aktiviteter av alle slag på festivalen.

Folksomt og herlig ble det også under bygdedagen i Kråkstad, som samlet svært mange folk. Som du kan se i denne stemningsrapporten, var det mildt sagt triveliv å være der. Mange hadde tatt turen.